Natalija nastavlja da gazi! "Pometen" još jedan favorit, sada je pobeda deli od glavnog žreba!

28.06.2023

18:18

0

Autor: P.K.

Srpkinja igra u fenomenalnoj formi, izgubila samo sedam gemova u prva dva meča

Natalija nastavlja da gazi! "Pometen" još jedan favorit, sada je pobeda deli od glavnog žreba!
Natalija Stevanović - Copyright Profimedia

Natalija Stevanović se približila plasmanu u glavni žreb Vimbldona. Srpska teniserka je u drugom kolu kvalifikacija pobedila Elizabet Mandlik u dva seta, 6:2, 6:2.

Sada je pobeda deli od glavnog žreba i debija na Vimbldonu. Natalija ovde apsolutno nije bila favoriti, jer je Mandlikova 97. na WTA listi, dok je Srpkinja 223.

U borbi za Vimbldon igraće protiv Špankinje Marine Basos, 131. na WTA listi. Stevanovićka je u prvom kolu pobedila bez izgubljenog seta, a i tada je rivalka bila bolje rangirana od nje.

Pitanje pobednika meča protiv Mandlik nije se postavljalo ni u jednom trenutku. Naša teniserka je samouvereno diktirala dešavanja na terenu i ostvarila po dva brejka u oba seta.

Stevanovićeva do sada nije imala priliku da igra na grend slem turnirima, pa bi plasman u glavni žreb Vimbldona mogao biti njen najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Prošle godine je zaustavljena na poslednjem koraku kvalifikacija na "Ol Ingland Klabu". S obzirom na to u kakvoj je formi i da je u prva dva kola izgubila samo sedam gemova ukupno, imamo razloga za optimizam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike