Supervizor Vimbldona otkrio zašto su se Novak i Nadal raspravljali: Do sada nepoznati detalji!

22.06.2023

08:57

0

Autor: A. S.

Ovako nešto je moglo da se nasluti

Supervizor Vimbldona otkrio zašto su se Novak i Nadal raspravljali: Do sada nepoznati detalji!
Đoković i Nadal - Copyright Tanjug/Steven Paston/PA via AP

Između tenisera velike četvorke, Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Endija Marija uvek je vladalo poštovanje. Međutim, čak i u takvim situacijama, dolazilo je do zatezanja odnosa i sitnih nesuglasica.

Tako je veliku kontroverzu izazvao duel koji su Nadal i Đoković igrali na Vimbldonu 2018. godine. Bio je do polufinalni meč, a razlog nesuglasica koje su izbile, pa su igrači imali i dve potpuno drugačije konferencije za medije, otkrio je supervizor Vimbldona Endru Džeret.

Bio je to meč koji je igran dva dana. Krenuli su u petak, ali je prekinut uveče, pri rezultatu 2:1 za Novaka, a sutradan, iako je sijalo sunce, igralo se pod krovom

- Konvencija je takva da u kojim uslovima započnete meč, u takvim ga i završite. To se sledeće godine promenilo - rekao je Džeret i dodao:

- Mislio sam da je najpoštenije da vidim da li će se igrači usaglasiti da se ponovo otvori krov, ali nije bilo veliko iznenađenje što su imali različite stavove o tome.

Nadal se nije mirio sa odlukom da se igra u dvoranskim uslovina, dok je Novak želeo da se nastavi onako kako je i krenulo.

Meč je na kraju okončan pobedom srpskog asa i to nakon pet setova, s tim što je u poslednjem rezultat bio 10:8 za Đokovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike