Objektivno Novak je najbolji koji je ikada držao teniski reket! Serenin trener rešio dilemu analitičara i kritičara!

20.06.2023

13:21

0

Autor: A. S.

"Tačno je da možda Novakov tenis nije najlepši za oko, tačno je da nije ni najvoljeniji"

Objektivno Novak je najbolji koji je ikada držao teniski reket! Serenin trener rešio dilemu analitičara i kritičara!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Svakodnevno se u teniskom svetu vodi polemika ko je najbolji teniser na svetu i svako od analitičara ima svoj šablon po kome ocenjuje. Nižu se sučeljavanja, a na kraju se sve vrti oko Novaka Đokovića.

I veliki teniski stručnjak, Patrik Muratoglu smatra da ne postoji istinska rasprava kada je u pitanju najbolji teniser svih vremena, ali da su glavni kriterijum osvojene titule.

U toj kategoriji Novak ima prednost ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

 

 

- Jedino merilo ko je najbolji su titule. Novak Đoković je pobeđivao i Nadala i Federera na svim Grend slem turnirima. Osvojio je 23 najveće titule, takođe ima najviše turnira masters serije – 38, ima šest završnih Mastera i ubedljivo najviše nedelja kao broj 1 na svetskoj listi. Ono što impresionira kod Novaka je to, što i sa 36 godina ima mogućnost da osvaja najveće titule. Kraj diskusije - rekao je Muratoglu.

Nekadašnji trener Serene Vilijams smatra da priča o tome ko igra lepši tenis od njih trojice nije relevantne za izbor najboljeg.

- Tačno je da možda Novakov tenis nije najlepši za oko, tačno je da nije ni najvoljeniji. Međutim, to su subjektivne ocene. Objektivno, on je najbolji teniser, koji je ikada držao reket - zaključio je Muratoglu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike