Potresna ispovest Jelene Dokić: Dva puta izbeglica, rasla u siromaštvu, tučena, gledala očeve pijane ispade...

18.06.2023

08:26

0

Autor: D. P.

Tužna životna priča

Potresna ispovest Jelene Dokić: Dva puta izbeglica, rasla u siromaštvu, tučena, gledala očeve pijane ispade...
Copyright Profimedia

Bivša Top 5 teniserka sveta srpsko-australijska FED kup reprezentativka Jelena Dokić još jednom javnom objavom podsetila je sve svoje navijače na težak životni put koji je prolazila tokom igračke karijere.

Ne samo zbog onog što većinu mladih igračica muči kad počinju karijeru, pa se suočavaju sa nedostatkom novca, lošim uslovima za trening, neizvesnim putovanjima, već zbog mnogo puta doživljavanog nasilja u porodici.

U svojoj poslednjoj, potresnoj ispovesti, Jelena piše sledeće:

- Izabrala sam ovu sliku sa razlogom. Mlada, 17 godina, u medijskoj oluji, pretučena od oca samo nekoliko nedelja ranije, toliko sam se trudila da ne puknem na konferenciji za novinare. Suočavanje sa očevim pijanim ispadima u javnosti dok svet sudi meni i u medijima ima dosta naslova. Samo nekoliko godina ranije, odrastala sam u siromaštvu, nije imalo hrane na stolu, nije bilo za odeću, bila sam dva puta izbeglica, maltretirana, izolovana, suočen sa rasizmom. Ono što je usledilo samo nekoliko godina kasnije nakon fotkanja ove slike je da sam zamalo počinila samoubistvo - piše Jelena Dokić.

Svaka jaka žena jednom je bila slomljena

- Tužna, slomljena, sama, u bolu i duboko traumatizovana. To me je učinilo ovakvom kakva sam danas i ponosan sam na to. Dakle, samo znajte da iza svake jake, hrabre i nezavisne žene krije se slomljena devojčica koja je morala da nauči kako da se podigne i da nikada ni od koga ne zavisi. Iza svake jake žene stoji priča koja joj nije dala drugog izbora osim da bude jaka. A iza svake hrabre žene su dani kada je bila sama, slomljena, beskrajno plakala i gde je bila bespomoćna.

 

 

Ništa me više ne može slomiti

- Postoje lekcije, bitke, priče i borbe koje je sama vodila. Ima dubokih ožiljaka i rana koje se ne vide i nalaze se na njenom srcu i duši. Svaki ožiljak i rana priča bolnu priču, ali je učinila onom kakva je danas: mudrija, jača, hrabrija. Ispod te čvrste spoljašnjosti i snage koju sada ima krije se neverovatna količina bola i tuge koje je morala da izdrži i preživi. Izgradila je štit da se zaštiti tako da je niko ili bilo šta više ne može povrediti. Svako ima da ispriča priču o kojoj ne znamo ništa. Zato budite ljubazni i hajde da otvoreno razgovaramo o stvarnim problemima u ovom svetu kao što su mentalno zdravlje, prevencija samoubistava, nasilje u porodici, maltretiranje i zlostavljanje dece.

Pomozimo drugima oko sebe

- Što više možemo da uklonimo sramotu i stigmu povezane sa tim i što više možemo da vodimo stvarne i otvorene razgovore, više života možemo da spasimo. Zato sam postavila za svoju misiju da progovorim i podelim svoju priču. Postavila sam za svoju misiju da imam glas i da ne budem ućutkana i da pokušam da uradim isto za druge. Učinimo to zajedno jer smo brojčano mnogo jači. Ljubav - napisala je Jelena Dokić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike