Ivanišević uz Novaka prošao i kroz zatvor: Mi smo tu da budemo njegov zid!

14.06.2023

20:08

0

Autor: G. F.

Trener najtrofejnijeg grend slem tenisera svih vremena pričao o saradnji sa Đokovićem, Hajduku i velikanima protiv kojih je igrao

Ivanišević uz Novaka prošao i kroz zatvor: Mi smo tu da budemo njegov zid!
Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Najbolji srpski teniser Novak Đoković minulog vikenda ušao je u istoriju belog sporta! Nole je osvajanjem Rolan Garosa postao prvi igrač koji je stigao do 23 grend slem trofeja, čime je dobio možda i najjačeg aduta u borbi za GOAT priznanje.

Veliku većinu tih trofeja srpski as je osvojio uz slovačkog trenera Marjana Vajdu, ali velikog udela u Đokovićevom ispisivanju istorije ima i hrvatski teniser Goran Ivanišević.

Nekadašnji osvajač Vimbldona posle Noletovog trijumfa u Parizu postao je zaštitno lice Uniqa osiguranja za jugoistočnu Evropu, istakavši tom prilikom da mu je čast i odgovornost da predstavlja takav brend.

- Kao sportista koji mnogo putuje i odsutan je od kuće, najviše mi odgovara takva vrsta osiguranja. Trudiću se da kao ambasador predstavljam "Uniqu" u najboljem svetlu. Verujem da će ova saradnja biti kao porodična, radujem se tome - kazao je Ivanišević i potom se okrenuo teniskim temama.

Očekivano, najviše o saradnji sa Noletom...

- Za četiri godine sam svašta prošao, a nisam očekivao. Ni zatvor ni diskvalifikaciju... Ali pre tri dana smo osvojili 23. grend slem titulu i sve se drugo zaboravlja.

Čak i ono što poslednjih dana čitamo po britanskim medijima?

- Kad bi gledali sve šta Englezi napišu... Ne prenosim mu ništa, mi smo tu da budemo zid, neki štit dok ne izađe na teren. Kad izađe onda je sam.  

Otkrio je Ivanišević i koji mu je omiljeni najveći trofej u trenerskoj karijeri.

- Možda je ovo osvajanje Rolan Garosa najveći uspeh, jer je Novak oborio rekord i postao prvi u istoriji sa 23 grend slem pehara u muškom tenisu. Ali, uvek ću pamtiti ovaj i onaj sa Čilićem, koji je prvi koji sam osvojio kao trener. Ma i Novakov prvi... Ali ajde ovaj, najduže će se pamtiti.

Pred Đokovićem je sada Vimbldon.

- Konkurenti su mu Alkaraz, Siner, Medvedev... Na kraju dana sve zavisi od Novaka. Poslednja tri Vimbldona nije izgubio meč, ali trava je to… Treba ići od rivala do rivala, biće duge dve nedelje. Važno je da je zdrav, fokusiran i da uživa u tome što radi, uživanje je gledati ga.

U izostanku povređenog Rafe Nadala i penzionisanog Rodžera Federera u Noletovog najvećeg izazivača izrastao je Karlos Alkaraz, o kojem je Ivanišević imao samo lepe reči.

- Alkaraz je kao stvorenje dobra osoba, a kao teniser... Meni je mnogo dobar. Kad ode Novak on mi je sledeći, ali ovakvu trojicu nećemo imati.

Nije se Ivanišević dao isprovocirati na pitanje da li bi mu bila draža titula Hajduka ili kalendarski slem sa Noletom.

- A, ne mogu oba? Teško pitanje... Lukavo... Ne znam šta da odgovorim, preskočiću odgovor – kazao je Ivanišević uz širok osmeh, pa otkrio i da mu je žao što tokom igračke karijere nije imao priliku da preko puta mreže ima Noleta.

- Sampras mi je uništio pola života, malo bih drugačije igrao. Imao sam sreću da sam igrao sa Borgom, Konrosom, Mekinroom, Rodžerom... Voleo bih da sam mogao da igram sa Novakom. Bio bi interesantan meč, najverovatnije bih izgubio, ali zavisilo bi i od podloge. U moje vreme trava je bila sporija – kazao je Goran Ivanišević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike