Kako je Novak došao do rekordne titule? "Vezivao je članove stručnog štaba lisicama i čupao im nokte"!

11.06.2023

21:36

0

Autor: 24sedam

Goran Ivanišević pričao o velikom uspehu Đokovića, a spomenuo je i Federera i Nadala

Kako je Novak došao do rekordne titule? "Vezivao je članove stručnog štaba lisicama i čupao im nokte"!
Slavlje posle finala Rolan Garosa - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Novak Đoković je novi šampion Rolan Garosa, a velike zasluge za to idu i na račun Gorana Ivaniševića. Bivši teniser, nekadašnji osvajač Vimbldona u poslednje vreme je često u centru pažnje. Hrvat je često bio na "udaru" najboljeg na svetu tokom mečeva.

Danas, kada se meč finala na "Filipu Šatrijeu" završio, otvoreno je pričao o svemu sa novinarima.

- Došavši na ovaj turnir, videlo se njegovo samopouzdanje. Nisam brinuo. Rekao sam u Monte Karlu da se samo se Rolan Garos broji. Grend slem je drugačiji sport, samo je promenio softver. Bio je gladan, igrao je sve bolje i bolje, protiv Alkaraza je igrao sjajno, a danas je završio posao. Danas je isplata. Isplata plate - kazao je Ivanišević, a onda na šaljiv način odgovorio kako su tekle pripreme. 

- Vezao nas je sa lisicama! Šalim se, ali nije lako sa njim, pogotovo ako nije po njegovom. Mi smo mu tu da ga držimo na pravom putu, nekada je lako, nekada je veoma komplikovano. Nije lak bio put, Banjaluka i Monte Karlo, čak ni u Rimu nije bilo presjajno. Mučio nas je, vadio nam je nokte, ali je sasvim OK!

- Ušli smo u sado-mazo fazu. Od jutra do mraka! On uvek radi na nečemu. Kaže da mora da radi na bekhendu, a bekhend mu sjajan. Tako i za servis. Sa takvim sjajnim umovima je uvek teško, znate, jer hoće da unaprede stalno nešto.

Ako misliš da osvojiš ovo, rekao sam mu, nemoj da pričaš toliko sa nama. Protiv Alkaraza, nije pogledao put nas, nije pričao, bio sam začuđen. Kada ne troši energiju na nepotrebne stvari, on je predobar - rekao je Hrvat, a onda u priču "uključio" i Rodžera Federera i Rafaela Nadala od kojih Đoković ima više Grend slem trofeja.

Srbin je sada na 23.

- Govorio sam kao za Rafu i Rodžera. Zato nisam brinuo, iako su mnogi govorili da nema šanse protiv Alkaraza, ali to je Novak. On je odmah još gladniji. Ono što ga čini najboljim, poslednja dva meča je igrao najbolje. Nadošao je. Pokazao je u taj-brejku šta je u stanu da radi. U velikim momentima je tu uvek i igra neverovatan tenis.

Pričao je o tome kako publika u većini slučajeva navija protiv Novaka. 

- Išao sam se pop**ati! Što se tiče publike, znam da ga to nervira. Što god naprave, oni zvižde. Žele da ostanu duže, on to protumači da su protiv njega. Drago mi je kad ga raspizde. Mnogo sam ponosan na njega. Ostao je u fokusu, smiren. Fali mi malo kad se ne dere, dosadno mi je tamo kad se ne dere - zaključio je Ivanišević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike