Diskvalifikovana Japanka se oglasila posle "reprize" Novakovog slučaja! Uzeli su joj i novac i bodove, ali je onda dobila i podršku! (VIDEO)

05.06.2023

13:18

0

Autor: D. N.

Srpski as je slično prošao na US Openu pre tri godine

Diskvalifikovana Japanka se oglasila posle "reprize" Novakovog slučaja! Uzeli su joj i novac i bodove, ali je onda dobila i podršku! (VIDEO)
Miju Kato pored pogođene skupljačice loptica - Copyright Printscreen/Twitter/@eurosport

Japanska teniserka Miju Kato i Indonežanka Aldila Sutjijadi diskvalifikovane su sa ovogodišnjeg Rolan Garosa pošto je jedna od njih (Kato) slučajno pogodila skupljačicu loptica. Devojčica je pogođena u vrat i od bolova je plakala, a onda je sudija odlučio da ovaj dubl završi takmičenje.

Posle svega oglasila se i Kato koja je kažnjena i novčano i bodovima.

- Želela bih da se iskreno izvinim devojčici koja sakuplja loptice, mojoj partnerki Aldili i svojim navijačima zbog današnje nezgode. Bilo je potpuno nenamerno. Kao rezultat toga, RG me je kaznio gubitkom novca od nagrade i poena. Cenim svu vašu stalnu podršku - napisala je Japanka na Tviteru.

Kato i Sutjijadi su igrale protiv Čehinje Marije Buzukove i Špankinje Sare Soribes Tormo koje su "intervenisale" kod sudija. U trenutku prekida Japanka i Indonežanka su izgubile prvi set (7:6), ali su u drugom vodile sa 3:1.

- Nisam videla momenat udarca, samo devojčicu koja je plakala i 15 minuta posle svega toga. Naš tim je to video, ni Sara nije videla, samo smo čuli taj momenat. Mi smo od sudije samo tražili da pogleda bolje tu situaciju, jer je devojčica plakala - rekla je kasnije Buzukova.

Kato je dobila podršku na društvenim mrežama, na primer od Aliz Korne.

- Luda odluka. Stvarno mi je žao, ali te mnogo tenisera (osim Marije i Sare) podržava - napisale je Korne.

Printscreen/Twitter
 

I za kraj pogledajte situaciju kada je devojčica pogođena.

Sve nas je ovo podsetilo na slučaj Novaka Đokovića sa US Opena od pre tri godine. Situacija je bila slična. Takođe slučajno je pogodio linijskog sudiju, ali srpskom asu nije oduziman novac ni ATP poeni.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike