Novak diskvalifikovan sa US Opena! Na današnji dan Nole doživeo jedan od najšokantnijih trenutaka u karijeri (VIDEO)

06.09.2021

17:57 >> 18:04

0

Autor: Adam Štulić

Prošlo je tačno godinu dana od Đokovićeve eliminacije za zelenim stolom

Novak diskvalifikovan sa US Opena! Na današnji dan Nole doživeo jedan od najšokantnijih trenutaka u karijeri (VIDEO)
Copyright Novak Đoković foto: Profimedia

Kako se sudbina poigrala s najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Srpski as provodi poslednje sate u pripremi za meč osmine finala US opena protiv mladog Amerikanca Džensona Bruksbija, a na današnji dan pre godinu dana doživeo je jedan od najvećih šokova u trofejnoj karijeri.

Podsetimo, Nole je prošlosezonsko izdanje Otvorenog prvenstva SAD završio diskvalifikacijom zbog toga što je, potpuno slučajno, pogodio lopticom linijskog sudiju, koja se u trenutku nezgode nalazila njemu iza leđa.

– Posle njegovog postupka i nenamernog udaranja loptice, opasno ili nenamerno unutar stadiona ili udaranja loptice bez potrebne svesti o mogućim posledicama, turnirski sudija je eliminisao Novaka Đokovića sa ovogodišnjeg turnira – bila je zvanična objava US Opena.

I danas se vodi polemika da li je prvi reket planete tada zaslužio diskvalifikaciju sa US opena. Nole je igrao meč osmine finala protiv Pabla Karenja Buste, pri rezultatu 5:5 u prvom setu izgubio je svoj servis, posle čega je, potpuno nehotice, udario lopticu reketom u pravcu iza svojih leđa, gde se, spletom okolnosti, nalazila linijski sudija.

– Jedina greška jeste to što nije pogledao, što je izbacio loptu gledajući napred, a ne iza sebe. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš sudiju sa stolice, ali ovo je bilo potpuno nenamerno – pričao je Ivanišević u danima posle famoznog meča.

Novak je istog sekunda, kada je video nesrećnu ženu na podu pritrčao da joj pomogne. Od prvog momenta je bio svestan greške koju je napravio, ali je nekoliko minuta u razgovoru sa glavnim sudijama pokušavao da ih ubedi da mu dozvole da nastavi meč.

Da sve bude još teže po Noleta, ceo dogđaj se odvijao u danima kada je srpski as bio na „crnoj listi“ svih svetskih medija zbog organizovanja Adria tura u vreme pandemije virusa korona, i stvorila se atmosfera kao da se jedva čeka bilo kakva greška, kako bi ga kaznili.

– Pravila su takva kakva su, ili ti je opomena ili ti je diskvalifkacija, što je po mom mišljenju glupo. Šta se dobija diskvalifikacijom, šta se time pokazuje? OK ako si ljut, okreneš se prema toj osobi i pogodiš je, ali ovo, da nemaš nameru, nisi ni besan… Jesu ta pravila, ali u ovim vremenima, sa koronom i svime, nisu smeli da ga diskvalifikuju – pričao je Ivanišević.

Sudije su bile neumoljive, Novak je posle višeminutne rasprave na terenu morao da se pomiri s odlukom da je za njega završen US Open, a u prvim danima posle nesrećnog događaja još jednom je pokazo veličinu, pozivajući svoje navijače da prestanu s napadima na linijskog sudiju Loru Klark, koja je trpela niz uvreda na društvenim mrežama.

– Dragi moji navijači hvala vam na svim pozitivnim porukama. Molim vas, upamtite da je linijskom sudiji, koju je loptica pogodila, takođe potrebna naša podrška. Nije ona kriva. Molim vas da je podržite. Od ovog trenutaka jačamo i uzdižemo se iznad. Širimo ljubav sa svima – napisao je Novak.

Pročitajte još

Novak je zbog diskvalifikacije ostao bez 250.000 dolara novčane nagrade, kao i 180 bodova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike