Novak nije skidao osmeh posle rekorda u Parizu koji je san i za Nadala: Naravno da sam ponosan!

04.06.2023

17:07

0

Autor: A. Š.

Srpski as uradio nešto što niko nikada nije na Rolan Garosu – u nedelju se 17. put plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske

Novak nije skidao osmeh posle rekorda u Parizu koji je san i za Nadala: Naravno da sam ponosan!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sigurnim korakom je umarširao u drugu sedmicu Rolan Garosa. Doskora prvi reket planete u nedelju se plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, savladavši Peruanca Huana Pabla Variljasa 3:0. Posle meča Nole nije skidao osmeh sa lica. Pošto je pre nekoliko dana otkrio da se u Parizu suočava sa nekoliko manjih povreda, srpski as je, potpuno očekivano, bio zadovoljan načinom na koji je odigrao četvrti meč na ovogodišnjem Rolan Garosu.

- Divni su uslovi za igru bili, sjajna atmosfera, hvala svima na tome – kazao je Nole na tečnom francuskom jeziku, pa nastavio.

- Prvi put sam igrao protiv Huana, ali znam ga već nekoliko godina, pratim ga. Specijalista je za šljaku, želeo je da diktira poene, ali srećan sam kako sam odigrao, bio je to visok nivo tenisa. Zadovoljan sam što na ovaj način idem dalje.

Nole je danas postao apsolutni rekorder u istoriji Rolan Garosa, pošto nikome pre njega, čak ni „kralju šljake“ Rafi Nadalu, nije pošlo za rukom da se plasira u 17. četvrtfinale drugog grend slema u sezoni. Pošto se publici zahvalio na ovacijama, istakao je:

- Naravno da sam ponosan zbog toga, sa svim rekordima se treba ponositi, naročito ovde. Kao i svaki igrač, imao sam mnogo razmišljanja. Nije bilo kao ranijih godina, nešto sam sa telom morao da uradim, ali kada igram ovako moram da budem zadovoljan.

Na kraju, Nole je otkrio kako bi voleo da jednoga dana i njegov sin Stefan, koji ga prati u stopu ovih dana u Parizu, zaigra na terenima Otvorenog prvenstva Francuske.

- Veliko zadovoljstvo je imati decu blizu sebe. Danas, juče i sutra su tu, posle idu u Srbiju, treba ići u školu. Moram da kažem da moj sin stvarno voli tenis, s njim i s Tarom sam drugačija osoba. Pozitivan, osećam mnogo ljubavi i motivacije da igram svoj najbolji tenis. Jednog dana možda će i on igrati ovde, nadam se… - kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike