Kakva šteta! Olga "ispustila" protivnicu, eliminisana sa Rolan Garosa!

03.06.2023

21:58

0

Autor: P.K.

Srpkinja dobila prvi set, ali je na kraju poklekla protiv igračice koja je 100 mesta iznad nje na WTA listi

Kakva šteta! Olga "ispustila" protivnicu, eliminisana sa Rolan Garosa!
Olga Danilović - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Kakva šteta! Olga Danilović je posle velike borbe eliminisana sa ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Naša teniserka je posle dobijenog prvog seta izgubila od dvostruke grend slem finalistkinje Ons Žaber, najbolje i arapske i afričke teniserke svih vremena, koja je 98 mesta ispred nje na WTA listi. 

Posle dva sata i 10 minuta  igre, Danilović-Žaber 6:4, 4:6, 2:6.

Da stvari budu još gore, Danilovićeva je mogla da se vrati u trećem setu, ali se povredila, pa je morala noga da joj bude bandažirana, ali to nije bila jedina šansa za 22-godišnju Srpkinju.

Ovim je prekinut niz od 10 vezanih trijumfa.

Ipak, ovo je verovatno najbolje i najzrelije izdanje Danilovićeve. Iako je prethodno osvojila dva turnira, ovaj nivo tenisa nikada nije igrala. Olgu čeka i skok na WTA listi, tako da je moguće da neće morati da igra kvalifikacije za Vimbldon.

Olga je 105. na WTA listi, dok je njena rivalka sedma.

Žaber je najbolja i afrička i arapska teniserka svih vremena. Prošle godine je igrala dva grend slem finala, Vimbldona i US Opena, ali je poražena u oba. Ima četiri titule u karijeri, a najviši plasman na WTA listi jeste drugo mesto.

Prilično ujednačen je bio prvi set sve do osmog gema, kada je Olga napravila brejk, ali je odmah izgubila svoj servis, tako da je posle 5:3 bilo 5:4. Ali, Danilovićeva je pokazala svoju sjajnu formu jer je odmah potom opet otela servis Žaberovoj i osvojila prvi set.

To su, dakle, bila tri vezana brejka, nakon osam gemova u kojima su obe takmičarke čuvale svoj servis.

Drugi set nije počeo kako treba. Žaber je napravila brejk u petom gemu. Posle toga je usledio najduži gem na meču, sa čak šest izejdnačenja. Olga je tada imala četiri brejk lopte, ali nije uspela da oduzme protivnici servis.

Ipak, nije pala, nego je dva gema kasnije i sama napravila brejk i od 2:4 došla do izjednačenja 4:4. Posle toga je servirala za gem i vođstvo, ali se Žaber oslonila na iskustvo i uspela je da dođe do preokreta i brejka, kao i vođstva.

Posle toga je servirala za set. I tu je Danilovićeva imala brejk loptu, ali je Tunišanka ipak odbranila servis i osvojila set.

Treći set je takođe loše počeo po Olgu. Žaber je već u trećem gemu napravila brejk, pa odbranila servis i došla do 4:1. Mlada Srpkinja se nije predavala, kasnije je napravila i brejk, ali i povreda i iskustvo protivnice koja je pronašla ritam je bilo previše.

Protivnica Žaber u osmini finala je američko-hrvatska teniserka Bernarda Pera. Ona je rođena u Zadru od majke Hrvatice i oca Amerikanca, ali se sa 16 cela porodica preselila u SAD. Trenutno je 36. na WTA listi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike