Ko je Novakov prvi rival na Rolan Garosu? Amerikanac srpskog porekla, već su se sreli i dobro pamti taj momenat! (FOTO)

25.05.2023

19:38

0

Autor: A. S.

I da, ne krije da mu je Đoković idol

Ko je Novakov prvi rival na Rolan Garosu? Amerikanac srpskog porekla, već su se sreli i dobro pamti taj momenat! (FOTO)
Aleksandar Kovačević - Copyright Profimedia

Danas je u Parizu određen žreb za predstojeće izdanje Rolan Garosa koji će se igrati od 28. maja do 11. juna, a Srbiju će predstavljati čak šestorica tenisera. Pored Novaka Đokovića u koga su uprte oči i velika očekivanja, tu su Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i mladi Hamad Međedović.

Od Novaka se dosta očekuje na ovom grend slemu, naročito jer juri 23. titulu na najvažnijim turnirima, a prvi rival biće mu Aleksandar Kovačević, Amerikanac srpskog porekla.

Kovačević je pre 24 godine rođen u Njujorku, tenis trenira od četvrte godine, a interesantno da je profesionalac postao tek pre tri, tako da i ne čudi što mu je najbolji plasman bio 101. mesto. Trenutno je 114. igrač na planeti.

Inače, njegovi roditelji su bivši stonoteniseri, a otac Milan mu je danas i jedan od trenera, i on je poreklom iz Srbije, dok mu je majka Milanka iz Bosne i ona se sada bavi terapeutskim poslom u prevanciji povreda. I njegova sestra Lena bavi se tenisom.

Novak i Aleksandar nisu igrali do sada, ali su se jednom sreli, na US openu, a taj duel je ostao upamćen po jednom interesantnom razgovoru.

 

 

- U meču poslednjeg kola kvalifikacija protiv Trungelitija imao sam sedam ili osam meč lopti. Bio je to jedan od najgorih poraza koje sam ikada doživeo. Sutradan, kada sam bio u teretani, Novak mi je rekao da je čuo za moj meč i pitao me da li želim da mu se pridružim na fitnesu. Bio sam šokiran. Tada je pokušavao da dođe do kalendarskog grend slema i nije morao da mi posveti svoje vreme. Bilo je to neverovatno iskustvo. Na kraju mi je Novak rekao da imam svetlu budućnost i da treba da treniram sa njim u Srbiji - rekao je tada Aleksandar Kovačević.

Ne krije da mu je Novak Đoković idol, dok od ostalih sportista ceni Kristijana Ronalda, visok je 183 centimetra, igra desnom rukom i ove sezone je osvojio dve titule, na čelendžerima u Klivlendu i Vaku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike