Novak i zvanično prvi na svetu po dobijenim uvredama na društvenim mrežama!

25.05.2023

09:02

0

Autor: D. P.

Napravljena lista tenisera izloženih sajber maltretiranju

Novak i zvanično prvi na svetu po dobijenim uvredama na društvenim mrežama!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Francuska teniska federacija kao organizator Rolan Garosa pokazala je na delu kako će ubuduće birnuti o mentalnom zdravlju tenisera koji su na društvenim mrežama poslednjih godina izloženi brutalnim uvredama navijača i "internet huligana".

Teniserima će biti preporučen "Bodigard", proizvod firme "AI tehnology Bodiguard", koji će filtirati sve komentare koji dolaze igračima preko Instagrama, Fejsbuka, Tvitera i Tiktoka. Zbog sposobnosti obrade velikog broja poruka u milisekundi biće eliminisano sve ono što bi moglo da utiče na tenisera i na njegovo psihičko stanje.

Na taj način biće sprečeno sajber maltretiranje i ovo bi moglo da bude primenjeno i na ostale sportske grane, jer ništa manje neprijatnosti ne doživljavaju fudbaleri, košarkaši, atletičari...

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Novak Đoković

Sve ovo je došlo kao rezultat istraživanja organizacije "World Sports Network" koji su obrađujuči ono što se pisalo o igračima na Fejsbuku i Tviteru došli do zaključka da je Novak Đoković u poslednjih 16 meseci dobio najviše negativnih objava na Tviteru.

Skoro svaki peti tvit (15 odsto) imao je sadržaj koji bi mogao da uznemiri Đokovića, dok je 11 odsto loših objava o njemu zabeleženo na Fejsbuku!

Iza Đokovića je Grk Stefanos Cicipas kojeg na "Tviteru" jednako prozivaju, ali nešto manje na Fejsbuku.

Karlos Alkaraz ima svega šest odsto negativnih tvitova i jedan odsto statusa na Fejsbuku, dok podaci o Rafi Nadalu se i ne navode u istraživanju, što bi moglo da znači kako je taj broj zanemarljivo mali.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike