Đoković konačno izjednačio protiv Krajinovića: Novaku srpski okršaj u Rimu

18.09.2020

15:44 >> 18:51

0

Autor: N.St.

Prvi reket sveta uspeo da savlada sunarodnika u italijanskoj prestonici

Đoković konačno izjednačio protiv Krajinovića: Novaku srpski okršaj u Rimu
Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Srpski derbi je pripao prvom reketu sveta. U osmini finala turnira u Rimu Novak Đoković je, uz dosta problema, uspeo da savlada Filipa Krajinovića – 7:6 (9:7), 6:3.

Ujedno je Novak uspeo i da izjednači rezultat u međusobnim duelima, pošto je Filip imao prednost, jer je slavio u Beogradu 2010. godine.

Naredni rival biće mu bolji iz duela Lorenco Museti-Dominik Kepfer, a to će mu biti 14. uzastopno četvrtfinale Rima.

Pokazao je Filip i u ovom meču da je u odličnoj formi, dosta je namučio Novaka. Već na početku prvog seta su jedan drugom oduzeli servise. Novak je dva gema kasnije propustio tri brejk lopte, a Filip dve u osmom gemu. U 10. gemu, pri vođstvu Đokovića (5:4) je Filip servirao za opstanak u setu i suočavao se sa dve set lopte. Uspeo je da se izvuče i da potom izbori taj-brejk.

U odlučujućem gemu je Krajinović zaigrao bolje, poveo sa 4:1 i koračao ka osvajanju seta. Međutim, Đoković je uzvratio sa četiri poena u nizu, poveo, pa došao do nove set lopte (6:5). Nije iskoristio ni tu, ni sledeću (7:6), ali je treća bila sreća, posle skoro 90 minuta igre je osvojio prvi set (9:7).

Drugi set je Novak započeo znatno sigurnije, odmah je došao do brejka i za razliku od prvog sunarodniku nije dao ni šansu da mu oduzme servis. Na kraju je, u devetom gemu, novim brejkom potvrdio pobedu i prolaz dalje (6:3).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike