Kompilacija za ponos: Ovo su Noletovih 36 Masters trofeja (Video)

21.09.2020

18:50

0

Autor: Adam Štulić

Novak je u Rimu postao teniser sa najviše osvojenih drugih po jačini ATP turnira

Kompilacija za ponos: Ovo su Noletovih 36 Masters trofeja (Video)
Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Konačno je “vedro nebo” iznad Novaka Đokovića. Posle sumornih meseci tokom pauze uslovljene pandemijom virusa korona, kada je trpeo kritike i udarce sa svih strana, kako zbog organizacije Adrija tura, tako i zbog izbora sagovornika i tema tokom live uključenja na “Instagramu”, sve zaključno sa diskvalifikacijom sa Ju-Es opena, prvi reket sveta je dočekao da “nabaci” osmeh na lice i “kupi” sebi preko potreban mir pred ulazak u završnu fazu priprema za Rolan Garos.

Bolju najavu za poslednji grend slem u sezoni srpski as nije mogao da napravi. U ponedeljak je u finalu Mastersa u Rimu savladao Argentinca Dijega Švarcmana (7:5, 6:3) i uz peti trofej na “Foro Italika” presitgao najvećeg rivala Rafaela Nadala po broju trofeja na Masters turnirima.

Novak je u “večnom gradu” 36. put u karijeri podigao trofej na turnima iz Masters serije, postavši tako teniser sa najviše osvojenih pehara na drugim po jačini teniskim turnirima.

Podsetimo, Đoković je u dosadašnjoj karijeri osvajao Masterse u Majamiju (šest), Kanadi (četiri), Indijan Velsu (pet), Rimu (pet), Sinsinatiju (dva), Monte Karlu (dva), Parizu (pet), Madridu (tri) i Šangaju (četiri).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike