Loš dan za Đerea, Kecmanovića i Ćaćića! Neuspešni u Monte Karlu i Portugalu

09.04.2023

21:14

0

Autor: 24sedam

Srpske tenisere u narednim danima očekuje takmičenje na mastersu u Kneževini

Loš dan za Đerea, Kecmanovića i Ćaćića! Neuspešni u Monte Karlu i Portugalu
Laslo Đere - Copyright AP/Jean-Francois Badias

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Monte Karlu, pošto je u prvom kolu poražen od Poljaka Huberta Hurkača 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). Meč je trajao tri sata i 19 minuta. Đere je 58. na ATP listi, dok je Hurkač 12. teniser sveta.

Đere je poveo 3:0 u prvom setu, a onda i 4:1. Međutim, Poljak je stigao do izjednačenja, 4:4. Igralo se potom gem za gem, a srpski teniser je prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:5. Hurkač je u drugom setu stigao do prednosti od 3:0, ali je Đere napravio preokret i poveo je 5:3. Poljak je potom smanjio na 5:4, a srpski teniser je zatim servirao za pobedu. Međutim, Hurkač je napravio brejk za 5:5, a onda je drugi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:5.

Đere je u trećem, odlučujem setu poveo 2:0. Hurkač je uspeo da izjednači na 2:2, a onda je napravio brejk u sedmom gemu za vođstvo od 4:3.

Poljski teniser je u devetom gemu imao jednu meč loptu, ali je nije iskoristio. Poljak je zatim na svoj servis u desetom gemu imao tri meč lopte, ali je Đere uspeo da napravi brejk i da izjednači. Srpski teniser je poveo 6:5, a onda je na servis protivnika propustio meč loptu. Poljak je izjednačio na 6:6, a onda je meč rešio u taj-brejku rezultatom 7:5.

Hurkač će u drugom kolu mastersa u Monte Karlu igrati sa pobednikom meča između Argentinca Sebastijana Baeza i Britanca Džeka Drejpera.

Filip Krajinović će sutra u prvom kolu igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, a Dušan Lajović će se sastati sa Aleksejem Popirinom iz Australije.

Miomir Kecmanović će najverovatnije u utorak u prvom kolu igrati sa Italijanom Lorencom Musetijem. Najbolji teniser sveta Novak Đoković će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča između Rusa Ivana Gakova i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.

Neuspešan je bio i pomenuti Kecmanović, ali na drugom turniru. Kecmanović i Nikola Ćaćić nisu uspeli da osvoje ATP turnir u Eštorilu u konkurenciji dublova, pošto su u finalu poraženi od Belgijanaca Sandera Žila i Jorana Fligena 6:3, 6:4.

Kecmanović ranije danas nije uspeo da osvoji titulu u singl konkurenciji, pošto je u finalu turnira u Eštorilu poražen od Norvežanina Kaspera Ruda 6:2, 7:6 (7:3).

ATP turnir u Eštorilu igra se za nagradni fond od 562.815 evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike