Novak "poklonio" pobedu, isti problem ga muči mesecima! I dalje čekam vesti iz Amerike!

03.03.2023

20:42

0

Autor: G. F.

Đoković ne može da napravi plan učešća na turnirima

Novak "poklonio" pobedu, isti problem ga muči mesecima! I dalje čekam vesti iz Amerike!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković završio je turnir u Dubaiju porazom od Danila Medvedeva u polufinalu.

Bilo je 6:4, 6:4 za ruskog tenisera, a naš as očekuje da već na sledećem turniru bude na većem niovu nego na ovom.

- Ima dosta toga pozitivnog. Pre svega kako sam se osećao cele nedelje, to me čini zaista zadovoljnim sadašnjim stanjem mog tela, jer nisam znao kako će reagovati posle pauze zbog povrede. Zadovoljan sam. Izgubio sam od boljeg protivnika. Znam da nisam igrao dobro u nekim momentima odluke, ali to je bilo i zbog kvaliteta njegovog tenisa. To je što je, idemo na novi izazov - rekao je Đoković, pa poručio da je poklonio trijumf Medvedevu:

- On čini da mnogi koji su sa druge strane greše, to je njegov način igre. I to radi izuzetno dobro. Vrlo je strpljiv. Atletski jak. Za svoju visinu dobro se kreće. Bekhend mu je jedan od najkonstantnijih udaraca koje imate u današnjem tenisu. Da, u nekim odlučujućim momentima sam pravio neiznuđene greške i to je to. Na neki način sam poklonio pobedu. Istovremeno je to apsolutno zaslužio. Bio je bolji igrač u oba seta. Nesreća je što sam imao neke velike greške u prvom setu, da mu dam drugi brejk. Ali to je tenis. Učite iz grešaka i poraza i nadate da će sledeći put biti bolje.

Ono što je i dalje glavni problem za Novaka Đokovića i njegov tim je činjenica da ne mogu da planiraju učešće na naredni turnirima. Razlog je poznat - ne zna se hoće li mu biti dozvoljeno da nastupi u SAD.

- I dalje čekam vesti iz Amerike. Ako nema toga, igraću na šljaci. Onda je Monte Karlo verovatno sledeći turnir. Ako je tako, uzeću neko vreme da se odmorim i pripremim. Šljaka je najzahtevnija podloga.  Godina je duga, počeo sam je na najbolji mogući način, pobeđivao sam u nizu, uzeo Australijan open. To mi je bilo najvažnije, to je bio prioritet u prvom delu godine. Naravno, pobeda na svakom drugom turniru je bonus. Uvek ću davati sve od sebe da igram najbolje na svakom turniru. Znam da ima onih na kojim želim da budem na vrhuncu forme i igram najbolji tenis. Uživao sam da igram godinama u Dubaiju. Nastaviću da se vraćam jer je to mesto gde volim da provodim vreme, treniram i igram pred sjajnom publikom koja dolazi u velikom broju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike