Novaka odbila i državna bezbednost, sada je sve u rukama Džoa Bajdena! Senator objasnio kako stoje stvari

04.03.2023

07:25

1

Autor: A. S.

Nastup na Floridi i u Kaliforniji sve nezvesniji

Novaka odbila i državna bezbednost, sada je sve u rukama Džoa Bajdena! Senator objasnio kako stoje stvari
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Kamran Jebreili

Novak Đoković je juče u polufinalu Dubaija doživeo prvi poraz u 2023. godini i to od Danila Medvedeva, a kako je i sam nakon meča priznao, misli su mu usmerene ka Sjedinjenim Američkim Državama i vestima da li će dobiti dozvolu da se nadmeće na Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković čeka na dozvolu tamošnjih vlasti jer i dalje nije vakcinisan protiv koronavirusa, a pravila u Americi nalažu da je ulaz zabranjen onima bez potvrde o vakcinaciji ili sa posebnom dozvolom o izuzeću.

Međutim, prema najnovijim informacijama koje dolaze sa drugog kraja sveta, prema svemu sudeći, Novak neće nastupiti na masters turnirima. On je naime zatražio od američkih vlasti posebno izuzeće od pravila o vakcinaciji protiv koronavirusa, ali za sada dozvolu nije dobio.

U međuvremenu se na svom Tviter nalogu oglasio i senator sa Floride Rik Skot i otkrio da je državna bezbednost odbila zahtev srpskog tenisera.

 

 

Poslednja nada da Đoković nastupi na Floridi i u Kaliforniji jeste samo jedan čovek, koji ima dovoljno uticaja da utiče na prethodne odluke i "pomiluje" Novaka, a to je da američki predsednik Džo Bajden da dozvolu.

Inače, Novakov nastup na jesenjoj turneji po SAD, za sada se ne dovodi u pitanje, jer je najavljeno da će u maju biti ukinuta sva pravila, pa možemo očekivati njegov nastup na US openu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike