Novakova titula ih baš boli! Španac udara nisko - neću da kažem da je Đoković lažov, ali...

23.02.2023

15:13

1

Autor: D. N.

Ponovo se javio neko ko smatra da je najbolji svetski teniser lažirao povredu u Melburnu

Novakova titula ih baš boli! Španac udara nisko - neću da kažem da je Đoković lažov, ali...
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Mark Baker

Novak Đoković je ponovo na udaru. Ko zna koji put se javio neko ko ne može da poveruje da je sa povredom osvojio Australijan open. Poslednji u nizu je i Huan Karlos Ferero, sadašnji trener drugog na ATP listi Karlosa Alkaraza.

Podsetimo, najbolji srpski i svetski teniser je igrao sa bandažom u Melburnu.

- Neću da kažem da je lažov, samo smatram da je jako teško to što je uradio. Povreda... Sam je rekao da mu je pukao mišić i zato mi je teško da poverujem, sudeći po tome kako se kretao na turniru. Naravno, ako ima sposobnost da izdrži brutalan bol, to je super za njega i zaslužio je da trijumfuje.

Ali tokom cele karijere sam se susretao sa raznim povredama i smatram da je to što je on uradio jako, jako teško, ako ne i nemoguće. Kao što je rekao, on će sve razjasniti, a kada i direktor turnira kaže takvu stvar, onda morate da im poverujete - kazao je Ferero koji je i sam bio prvi na ATP listi.

Njegov učenik se trenutno nalazi iza Đokovića na svetskoj rang listi.

- Godina je tek počela, Đoković je igrao na svemirskom nivou i Karlos mora da bude na vrhu svojih mogućnosti da bi se takmičio svake nedelje, da bi imao dobre rezultate na turnirima, čime bi se približio Novaku. Po onom kako je godina počela, Đoković je zaslužio da postane broj jedan, ali mislim da nas čeka velika borba između njih dvojice, kao i sa Cicipasom, Medvedovim i drugima koji su blizu.

Sledeći grend slem u sezoni je Rolan Garos koji je Ferero osvojio pre 20 godina. I kao što smo navikli, za očekivati je da se i Alkaraz i Rafael Nadal pokažu u najboljem svetlu na šljakastim terenima Pariza. Ali tu je i Novak koji želi novi grend slem trofej.

- Rolan Garos je veliki cilj, bili bismo oduševljeni da Karlos prođe bolje nego prošle godine. Mislim da ima kvalitet, nivo igre da može da osvoji turnir. Naravno, Rafa je prvi favorit, Đoković uvek igra odlično na šljaci, tako da će biti teško, ali Alkaraz će dati sve od sebe - zaključio je Ferero.

Podsetimo, Đokovića očekuje turnir u Dubaiju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike