Đoković dovodi Kirjosa u Banjaluku? Pregovori traju, Novakov brat sve otkrio: To je odnos pun poštovanja

11.02.2023

05:50

0

Autor: P.K.

Đokovići cene Nikovu iskrenost i što se založio za Novaka kad mu je bilo najteže

Đoković dovodi Kirjosa u Banjaluku? Pregovori traju, Novakov brat sve otkrio: To je odnos pun poštovanja
Kirjos i Đoković - Copyright Tanjug/AP

Brat najboljeg svetskog tenisera svi vremena, Novaka Đokovića, Đorđe, najavio je brojna iznenađenja za turnir "Srpska open", koji će se od 16. aprila održati u Banjaluci, kao i potencijalni dolazak Nika Kirjosa!

Đorđe Đoković je bio gost u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji, a pričao je i o svog brata.

- Došli smo na tu ideju da se turnir izmesti na jednu godinu, kako bismo unapredili infrastrukturu i generalno sve ostale stvari u teniskom centru "Novak" i približili se licenci 500, koju želimo već godinama. ATP ima jako stroga pravila i teško nam je da predvidimo kada ćemo to dobiti - rekao je Đorđe Đoković i otkrio detalje turnira u Banjaluci:

- Biće jedan sjajan turnir. Imamo odlične domaćine i veliku podršku grada Banjaluke i Vlade Republike Srpske. Grade se novi objekat, centralni stadion koji će izgledati jako impozantno, čitava Aleja, Bulevar, park, sve se renovira i dovodi u red za taj turnir. Mislim da ćemo imati jednu jako lepu predstavu i daćemo predstaviti Banjaluku, Republiku Srpsku i čitav naš narod u jednom lepom svetlu.

On je objasnio razliku između turnira iz kategorije 250 i 500.

- Velika je razlika, jer su na ATP 500 igrači u obavezi da odigraju najmanje tri turnira iz ovog ranga, a Beograd bi bio jedan od tih. Manje bismo se mučili da dovedemo bolje rangirane igrače.

On je rekao da traju pregovori sa velikim imenima, među kojima je i Kirjos, sa kim je Novak prošao put od neprijatelja do prijatelja.

- U pregovorima smo sa igračima, ne smem da otkrivam imena, ali Kirjos je jedan od igrača sa kojima razgovaramo da dođe. Svi znamo da njemu šljaka nije omiljena podloga, ali je odlučio ove godine da igra te turnire, pa se nadamo da ćemo uspeti da se dogovorimo. On je jedna jako iskrena osoba. Sve ono što se događalo sa Novakom ranije, iako se nama nije svidelo, bilo je veoma iskreno od njega. Ipak, pokazao se kao pravi "džek" kada je Novaku bilo najteže. Istupio je među svojim narodom i državom, podržao Noleta i siguran sam da mu on to nikada neće zaboraviti, a ni mi kao porodica. Rezultat svega toga je jedan odnos pun poštovanja i dogovara se svašta nešto. Verujem da ćemo ih u budućnosti gledati mnogo više zajedno.

Novak je na AUstralijan openu osvojio svoj 22. grend slem, a Đorđe je ispričao kako je on to prošao.

- Žao mi je što nisam bio tamo. Bio je jedan sjajan turnir i bilo je mnogo emotivno, a najteže je gledati Novaka koji ulazi na turnir sa povredom.  Vidi se da se muči, da nije to onako kako bi on želeo. Verujem da nije bio grend slem, da bi odustao od svega i otišao kući da se oporavlja od povrede. Novak svake godine pomera granice. Njegova igra sad izgleda mnogo čistije i mnogo lepše nego 2011. kada je imao onih 40 i nešto pobeda zaredom. Lepo ga je gledati i videti. Ta borbenost i žar koju on ima, iako je osvojio sve, on jednostavno juri rekorde, da bude najbolji u istoriji. Definitvno igra najbolji tenis. On živi tenis 24 sata dnevno. Stalno trenira, pazi šta jede. Uspeo je da napravi balans između porodice i profesionalnog tenisa. Uradio je nešto što smo mislili svi da je nemoguće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike