Novak je gladan titula, osvojiće još tri grend slema! Mekinro veruje Đokoviću, oduševljen trijumfom u Melburnu

01.02.2023

08:27

0

Autor: A. S.

Amerikanac smatra da će Nole još dugo da vlada

Novak je gladan titula, osvojiće još tri grend slema! Mekinro veruje Đokoviću, oduševljen trijumfom u Melburnu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Nova grend slem titula Novaka Đokovića još jedan je dokaz koliko je srpski teniser učinio u novoj eri belog sporta. Iako se često susreće sa omalovažavanjima, povratkom na prvo mesto ATP liste, na izvesno vreme je obezbedio tišinu kritičara.

U Melburnu je stigao do 22. grend slem titule i time se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, pa će se sada voditi velika borba između njih dvojice, ko će biti najuspešniji u istoriji.

Nekadašnji teniser Džon Mekinro veruje da Đoković može da osvoji bar još tri grend slem titule.

Ne znam još koliko će osvojiti, ali teško je zamisliti da neće osvojiti bar još dve ili tri. Rodžer Federer je osvojio tri posle 35, Rafa takođe. Novak je verovatno fizički najbolji od svih njih. Nije imao mnogo povreda, tako da lako mogu da ga vidim kako osvaja bar još tri pehara – rekao je Mekinro.

Trijumf u Melburnu, Novaku je bio od velikog značaja, čemu svedoče i suze posle pobede. Priznao je Srbin da mu je to i najveća pobeda u karijeri, zbog okolnosti koje su mu se desile, a i Mekinro je bio saglasan sa njim.

Verujem mu kada kaže da je ovo bila njegova najveća pobeda u karijeri. Neverovatno je otporan i velika je stvar za našu igru. Novak je gospodar samomotivacije, da pronađe načine da održi tu glad, radi sve što treba da bi napredovao. To traži veliku posvećenost. Zato su ta tri momka, Rodžer, Novak i Rafa tu gde su. Gladniji su titula od ostalih igrača, disciplinovanijih i rade sve što je potrebno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike