Nemica srpskog porekla otkrila šta joj je Beker rekao za Novaka

30.01.2023

12:22

0

Autor: D. P.

Nemačka FED kup reprezentativka Andrea Petković dala svoje viđenje Novakove dominacije svetskim tenisom

Nemica srpskog porekla otkrila šta joj je Beker rekao za Novaka
Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Nemačka teniserka srpskog porekla Andrea Petković ispričala je kako ona vidi dominaciju Novaka Đokovića i šta je saznala o njemu pričajući nedavno sa njegovim bivšim trenerom Borisom Bekerom.

Andrea misli da je glavna prednost Đokovića u odnosu na rivale to što nema poseban stil igre, već se prilagođava i iz meča u meč pronalazi drugačije načine da dođe do pobede.

- Malo sam razmišljala dok sam gledala Novaka u protekle dve nedelje, gde je verovatno igrao najbolji tenis koji je ikada igrao. Njegova najveća snaga su oči - on vidi loptu pre od bilo koga drugog - i njegova prilagodljivost. On nema poseban stil, ali može da se prilagodi svakom datom stanju, površini i protivniku - piše Andrea i dalje objašnjava:

Hoćete da igra defanzivno? Može. Hoćete da bude agresivan? Može. Da li su potrebni kontraudari? Prokleto može. Nešto što mi je Boris Beker nedavno rekao bilo je veoma zanimljivo.Novak je kao voda, nikad ga ne možeš uhvatiti. Bilo je fascinantno gledati ga godinama. Da je očigledno mentalno jak, fizički sposoban, itd, itd... To je poznato. Ali prilagodljivost ga čini gotovo nepobedivim jer kao protivnik nikad ne znaš ko će biti na drugoj strani mreže.

Nemačka FED kup reprezentativka uz osmeh je prokomentarisala odnos Novaka i njegovog trenera:

- Ponekad se čini da mu je najveći protivnik... Goran.

Šta vi mislite?

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike