Sabalenka je prva "neutralna" grend slem pobednica: Svi znaju da sam Beloruskinja!

28.01.2023

16:07

0

Autor: A. Š.

Arina je ponosna, uprkos diskriminaciji

Sabalenka je prva "neutralna" grend slem pobednica: Svi znaju da sam Beloruskinja!
Arina Sabalenka - Copyright Tanjug/AP

Prvi grend slem sezone ulazi u završnu fazu. Zavesu na ovogodišnji Australijan open spustiće u nedelju Novak Đoković i Stefanos Cicipas, a u „predigri“ muškog finala Arina Sabalenka osvojila je svoju prvu grend slem titulu.

Beloruska teniserka u subotu je u ženskom finalu savladala Elenu Ribakinu, ispisavši tako istoriju belog sporta kao prvi grend slem šampion "bez zemlje".

Mislim da svi i dalje znaju da sam igračica iz Belorusije. To je to – ponosno je istakla Sabalenka, pa se okrenula sportskim temama.

Ovo je ludo. Presrećna sam. Teško je objasniti osećanja u ovom trenutku. Ovo je najbolji meč koji sam odigrala. Ona je igrala neverovatan tenis i pošteno sam morala da se borim da bih ovo dobila. Mislim da je bio sjajan tenis i zaista sam uživala u ovoj bici.

Istakla je Beloruskinja da je puno naučila iz poraza u polufinalu US Opena i da joj je on puno pomogao da u Melburnu podigne trofej.

Naučila sam iz tog poraza da moram da budem malo smirenija na terenu i da ne požurujem stvari. Moram da igram svoju igru, budem mirna i verujem u sebe. Mislim da sam tokom ove dve nedelje zaista bila veoma mirna i mnogo sam verovala u sebe – kazala je Arina Sabalenka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike