Noletov naredni protivnik: Kucao se jajima sa Đokovićem za Uskrs - kuka da nema para da kupi stan!

24.01.2023

16:05

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniser za plasman u polufinale Australijan opena igraće protiv nezgodnog Rusa

Noletov naredni protivnik: Kucao se jajima sa Đokovićem za Uskrs  - kuka da nema para da kupi stan!
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Copyright MN Press

Novak Đoković će definitivno u četvrtfinalu imati najteži posao u dosadašnjem delu Australijan opena.

Za protivnika će imati nezgodnog Andereja Rubljova, trenutno šestog igrača na ATP listi, odnosno jedno mesto se nalazi iza srpskog tenisera.

Izuzetno nezgodan Rus, atipičan igrač, i sa njim je veoma teško igrati, pritom poseduje odličan servis.

Rus ga dobio u Beogradu

Nole i Rubljov su do sada igrali tri puta, Đoković je slavio u dva meča, a Andrej je pobedio jednom i to prošle godine u finalu turnira u Beogradu.

Ipak, treba istaći da srpski teniser u tom periodu nije bio u zavidnoj formi, tek je počeo da igra turnire zbog problema sa vakcinacijom.

Kuriozitet sa tog finala, kada su se njih dvojica pre početka meča kucali jajima, jer se taj duel igrao na Uskrs, što je oduševilo publiku na tribinama.

Radi se o izuzetno povučenom, skromnom teniseru, koji ne voli previše da se eksponira u javnosti, a to sam se i sam uverio na prošlogodišnjem Serbia open.

U nekoliko navrata sam ga video kako sam šeta kompleksom, nije sebe predstavljao kao neku veliku zvezdu, iako je trenutno šesti igrač na ATP i zaradom preko 10.000.000 dolara.

Kuka da nema da kupi stan

Ipak, ostaće upamćen po izjavi od prošle godine za vreme korone, kada se žalio da nema para da kupi stan. 

- Pet meseci morao sam da dajem plate članovima svog tima, a nije bilo nastupa ni prihoda. Barem sam uštedeo na avionskim kartama. Zarađujem, to je tačno, ali tenis je veoma skup sport, čak mi i ne ostaje dovoljno novca za kupovinu stana - rekao je Rubljov.

Sada se vratimo njihovom sutrašnjem meču (09.30), svi se nadamo da će Nole uspeti da preskoči i ovu prepreku, ali za protivnika ima odličnog tenisera, koji je u dosadašnjem delu Australijan opena pokazao da se na njega treba ozbiljno računati.

To se najbolje moglo videti u meču protiv Holgera Runea, Dancu su svi davali veće šanse, ali Rus je pokazao na terenu ko je bolji.

Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
 

Čak je bio na korak od poraza, Rune je imao nekoliko meč lopti, ali Rubljov je u tim trenucima pokazao psihološku stabilnost i plasirao se među osam najboljih na Australijan open.

Ipak, za njega kažu da je njegova najveća mana, to što se brzo iznervira na terenu, nakon čega  ne zna da kontroliše svoje emocije.

Sa druge strane, šta reći o Novaku, meč protiv De Minora je pokazao svu Đokovićevu snagu, iako od početka grend slema ima problema sa zadnjom ložom leve noge.

Verujemo da ćemo se sutra radovati i da će Nole za jedan korak biti bliži svom cilju, a to je da po deseti put osvoji Australijan open. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike