Novak dobro krije probleme, ako ih ima! Cicipasov trener nema dileme - Najveći je favorit u Australiji!

23.01.2023

06:45

0

Autor: A. S.

Australijanac surovo iskren, jasno stavio do znanja i sunarodniku kakve šanse ima

Novak dobro krije probleme, ako ih ima! Cicipasov trener nema dileme - Najveći je favorit u Australiji!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Aaron Favila

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će uskoro na teren Rod Lejver arene, gde ga očekuje meč osmine finala i susret sa Aleksom de Minorom. Đokoviću neće biti lako kako zbog podrške navijača domaćem teniseru, tako i zbog povrede zadnje lože koja ga muči od početka januara, ali jasno je - ide na pobedu.

Dan uoči meča, mediji u Melburnu su imali priliku da razgovaraju sa nekadašnjim australijskim teniserom, Markom Filipusisom, koji je najavljivao današnji duel i tom prilikom istakao da je Novak najveći favorit za titulu u Melburnu.

- Stoprocentno je tako. Novak je, po mom mišljenju, najveći favorit. Možda je pod stresom, ali kada bi Stef (Cicipas) igrao sa njim u ovom trenutku, rekao bih da je sto odsto spreman. Izgleda dobro. Čvrst je, neverovano udara lopticu, dobro se kreće i jedan je od najboljih u tom segmentu na turu. Videćemo da li će biti nekih fizičkih problema za Novaka, ja ih ne vidim. Ako ih ima, krije ih neverovatno dobro - rekao je Filipusis, pa se osvrnuo na okršaj sa De Minorom:

- Biće fizički veoma zahtevan meć. De Minor će tražiti duge relije, to je ono što inače radi. Voli da igra defanzivno, ali je isto tako dobar u kontrama. Biće spreman večeras i biće veoma zanimljiv meč za gledanje.

Trenutni 24. reket sveta i Novak nikada nisu igrali jedan protiv drugog, a aktuelni trener Stefanosa Cicipasa navodi da će De Minor biti inspirisan pred svojim navijačima.

- Udara dobro, fizički izgleda dobro, mentalno je spreman za borbu... Kada ste toliko koncentrisani i napeti dok igrate, morate naći i ravnotežu kako biste bili opušteni. Gledao sam poslednji Novakov meč i, čoveče, veoma je dobar. Znam da mu je uvijena noga, ali mislim da, kada su igrani važni poeni, nije imao nikakvih poteškoća sa kretanjem, kao ni poteza koji bi mu uticali na kretanje - zaključio je Filipusis.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike