Novak u osmini finala Rolan Garosa: Pred Srbinom pali Galan i Federer

03.10.2020

19:01 >> 19:43

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta ubedljivo je slavio u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske

Novak u osmini finala Rolan Garosa: Pred Srbinom pali Galan i Federer
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je u trećem kolu bio bolji od Kolumbijca Danijela Galana 6:0, 6:3, 6:2 posle nešto više od dva sata meča.

Ono što svakako mnogo više raduje srpkog asa je to što je protiv 153. tenisera sveta upisao 71. trijumf na poslednjem grend slemu sezone, čime je prestigao jednog od najvećih rivala Rodžera Federera, koji je ostao na 70 slavlja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Kao i u prva dva kola, kada su savladani Imer i Berankis, Novak je od starta stavio svima do znanja da želi što manje vremena da provede na terenu. Posle samo 25 minuta igre, “počistio” je Galana u uvodnom setu, a furioznu igru preneo je i na početak drugog.

Koliko je Kolumbijac bio u podređenom položaju govori i to što je prvi gem osvojio tek iz petog pokušaja na sopstveni servis, posle čega je sve do završnice drugog seta bio koliko toliko ravnopravan rival Đokoviću, koji je male znake nervoze pokazao tek u samoj završnici duela, ali je bio toliko superioran da meč završi uz samo jedan izgubljen poen na servis rivala.

Novak je protiv Galana ostvario svoj 12. trijumf u karijeri kada je preko puta sebe imao “srećnog gubitnika”, a u osmini finala sastaće se sa 15. teniserom sveta Karenom Hčanovom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike