Novače, ti si car - osvojio trofej u Adelejdu, sledi Australijan open!

08.01.2023

11:05

0

Srpski teniser posle velike borbe pobedio Sebastijana Kordu sa 2:1

Novače, ti si car - osvojio trofej u Adelejdu, sledi Australijan open!
Novak Đoković posle plasmana u finale Adelejda - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Novak Đoković je ponovo dokazao da je najbolji teniser na svetu.

Nole je posle velike borbe savladao Sebastijana Kordu sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:4) posle više od tri sata provedenih na terenu i tako osvojio turnir u Adelejdu.

Ovim trijufmfom srpski teniser sa velikim samopuzdanjem putuje na Australijan open, koji startuje 16. januara i nema dileme da je glavni favorit za osvjanje prvog grend slema u sezoni.

Što se tiče ovog meča, nije ovo bio lak duel za Noleta, prilično ga namučio mladi Amerikanac, koji je odigrao jedan izuzetno kvalitetan meč, ali sa druge strane je imao najboljeg tenisera na svetu.

 

 

Pre svega to se odnosi na prvi set, koji je osvojio posle taj-brejka, činilo se da Novak neće moći da parira rasploženom Kordi, pogotovo što se na Đokovićevom licu nije videla svežina, jer je danas bilo izuzetno toplo u Adelejdu.

Ali, Nole se nije predavao, nastavio je da se bori za svaki poena, i stiže do drugog seta posle taj-brejka.

U trećem se do desetog gema vodio egal meč, svaki igrač je bio siguran na svom servisu, ali Novak je napravio brejk kad je bilo najvažnije i na kraju zasluženo stigao do trofeja u Adelejdu.

Ceo duel možete pratiti na portalu 24sedam.

6:4 - Pobeda Novaka sa 2:1

 

 

5:4 - Velika borba za svaki poen, ne bitno ko servira. Novaka deli još jedan gem do titule u Adelejdu.

4:4 - Mogao je Nole da stugne do brejka, ali Korda kad je bilo najvažnije odlično servirao i stigao do novog izjednačenja.

 

 

4:3 - Ekspresno Đoković stiže do osvojenog gema, ali i dalje nema brejka. Ajmo, Nole, vreme je i za to. 

3:3 - Ista meta, isto rastojanje. I dalje su Nole i Korda sigurni na svom servisu. Čeka nas ozbiljna borba do kraja meča.

 

 

3:2 - Polako se zahuhtava, meč je sve bliži kraju, ali i dalje bez bejka. Obojica su sigurni na svojim servisima.

2:2 - Šteta, imao je Đoković šansu da napravi brejk, dve loptice je imao prednosti, ali Korda se nije predavao i pokazao zašto spada u jednog od najtalentovanijih igrača današnjice.

2:1 - Nastavlja Nole da odlično servira na svom gemu, ima prednost, ali za sada bez brejka. Čini se da se Đokoviću vratila svežina, probio je sve blokade i sada juri novu titulu.

 

 

1:1 - Istom merom uzvraća Korda, osvaja svoj servis bez izgubljenog poena. Nema dileme da nas očekuje rovovska borba u trećem setu.

1:0 - Novak odlično krenuo treći set, bez izgubljenog poena osvaja prvi gem i tako još jednom pokazao da se nikad ne predaje, bez obzira na to ko je sa druge strane mreže.

Novak je pauzu iskoristio da ode svlačionice i malo dođe sebi, jer ga očekuje borba u trećem setu za titulu

Kreće treći set:

 

 

 

7:6 - Bravo Novače, stvarno si najbolji. Iako se od početka meča muči, ipak je posle velike borbe stigao do drugog seta i odluka o pobedniku turnira u Adelejdu pada u trećem. Držimo fige našem Đokoviću.

6:6 - Posle velike borbe, Nole je uspeo da osvoji svoj gem, iako je Korda imao meč loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. Odluka ponovo pada u taj-brejku

5:6 - Korda je sigurno stigao do još jednog taj-brejka. Novak se bori da ostane u igri za treći set.

5:5 - Bori se Nole koliko može, iako nema svežine na njegovom licu, ne predaje se. Bez brejka u drugom setu. Nastavlja se borba.

 

 

4:5 - Kordu deli samo još jedan gem do titule. Novak u nezavidnoj situaciji, ali se ne predaje.

4:4 - Nole uz podršku sa tribina uspeva da osvoji gem bez izgubljenog poena. Sigurno se Đoković neće predati do poslednjeg atoma snage.

3:4 - Korda sve lakše osvaja gemove, čak je ostvario četiri asa na svom servisu. Novak se muči i nema dileme da se nalazi u nezavidnoj situaciji.

 

 

3:3 - Ne predaje se Đoković, nije mu lako, ali poznato je da srpski teniser uvek ide težim putem.

2:3 - Mladi Amerikanac uspešan na svom servisu, sve više dobija na sigurnosti. Biće teško Đokoviću da napravi totalni preokret.

 

 

2:2 - Mučio se Nole, ali uspeo je da osvoji svoj gem i ostane u trci za titulu u Adelejdu.

1:2 - Šteta, imao je Novak šansu da napravi brejk, ali Korda je uspeo odličnim servisom da odbrani svoj gem. Nastavlja se borba!

1:1 - Uspeo je Đoković da se vrati u igru, prekine seriju Korde, i osvaja svoj gem bez izgubljenog poena. Idemo, Nole.

 

 

0:1 - Korda osvaja prvi gem u drugom setu. Očigledno da Noletu fali svežina, vrućina je velika u Adelejdu.

Kreće drugi set:

 

 

6:7 - Šteta, posle velike borbre, mladi Amerikanac osvaja prvi set. Sledi teži put Novaku da osvoji Adelejed.

6:6 - Ipak odluka pada u taj-brejku, imao je Nole set loptu, ali nije je iskoristio. Korda je odlično servirao, čime je osvojio svoj gem.

6:5 - Definitivno ovo je bio izuzetno težak gem, ipak Đoković ga osvaja i na korak je od prvog seta.

 

 

5:5 - Zato je Nole najbolji na svetu. Mladi Amerikanac je imao čak tri set lopte, ali onda na scenu stupa Đokovića, koji uspeva da oduzme njegov servis i meč vrati u egal. Samo što je sada psihološki momenat na srpskom teniseru. 

4:5 - Ovo niko nije očekivao, Korda prvi do brejka. Sve je bližu osvjajanju prvog seta. Nole se mučio, nije ga išao prvi servis, a i velika vrućina su sigurno uticali da srpskom teniseru padne koncentracija.

4:4 - Ne predaje se Korda, sada je on siguran na svom servisu, bez izgubljenog poena osvaja svoj servis.

4:3 - Treći gem Đoković osvaja bez izgubljenog poena. Dominantan na svom servisu. Brejk visi u vazduhu.

3:3 - Čini se da je Novak sve bliži brejku, ali Korda se ne predaje. Posle dosta mučenja, ipak osvaja svoj gem.

3:2 - Đoković siguran na svom servisu, bez izgubljenog poena osvaja gem i time pokazuje da se on najviše pita u ovom meču. Čini se da i velika vrućina stvara problem obojici tenisera.

 

 

2:2 - Prvi uzbudljiviji gem u finalu. Korda je imao prednost dve poena, ali Novak uzvraća, ipak gem na kraju pripada talentovanom Amerikancu. Novak pokazuje da polako ulazi u ritam i da polako čita igru Korde.

2:1 - Đoković ipak uzvraća udarac, osvaja svoj gem bez izgubljenog poena.

1:1 - Korda pokazao da i on želi dfa se pita u ovom meču. Odlično servirao i zahvaljujući njima stiže do izjednačenjima. Obojica tenisera opipavaju puls jedan drugome.

1:0 - Nije moglo bolje, Novak lagano do prvog geme na meču. Siguran je Đoković bio na svom servisu.

Srpski teniser prvi servira

Upravo Novak izlazi na teren. Obojica su krenuli da se zagrevaju. Idemo Novače, po još jednu titulu.

 

 

Sve spremno za početak meča. Novak kao i u prethodnim susretima na ovom turniru ima veliku podršku sa tribina. Srbi su ponovo prilično popunili tribine.

Počinje meč:

Novak Đoković je uplašio sve ljubitelje tenisa, jer je u meču sa Medvedevim imao problema sa zadnjom ložom, ali on je rekao da će sve biti u najboljem redu.

- Srećom, nije ništa ozbiljno, da je bilo ne bih mogao da nastavim. Uzeo sam medicinski tajm aut kako bih popio lekove da smanjim bol, da se sredim posle nekoliko gemova, da zadržim momentum i da mu ne dozvolim da mi oduzme servis. To je bio ključ, imao sam šansu i što je duže meč išao to je više mišić bio zagrejan i manje mi je smetalo. Nadam se da će sutra biti okej - kazao je Nole.

 

 

Američki teniser Sebastijan Korda govorio je o Novaku Đokoviću pred duel dvojice tenisera u finalu turnira u Adelejdu.

- Novak je toliko dobar da ako plan A ne funkcioniše, prelazi na B, pa na C i D. Ima u repertoaru različite taktike koje koristi, čita protivnike verovatno najbolje na svetu - rekao je Korda.

 

BLOG UŽIVO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike