Podsmevao se Novaku pa morao da prizna: Samo da ne bude u mom delu žreba na Australijan openu!

07.01.2023

20:38

0

"Novak je liga za sebe, moraš da odigraš meč života da bi ga pobedio"

Podsmevao se Novaku pa morao da prizna: Samo da ne bude u mom delu žreba na Australijan openu!
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Adam Hunger/

Novak Đoković je ekspresno pobedio Danila Medvedeva i plasirao se u finale turnira u Adelejdu, koji važi za uvod u Australijan open, prvi grend slem u sezoni. Rus je bio nemoćan i ostalo mu je samo da se ružno ruga Srbinu, ali je posle toga ipak iskazao poštovanje prema našem teniseru.

On je posle poraza u dva seta iskreno priznao da Novak neće biti u njegovoj polovini žreba na Australijan openu.

- Odlična nedelja, izgubio sam od verovatno najboljeg na svetu u ovom trenutku. Naravno, Karlos Alkaraz je prvi na ATP listi, jer je bio dobar u jednom delu 2022. godine. Ali, pošto Alkaraz neće igrati na Australijan openu zbog povrede, Novak je najverovatnije u ovom trenutku najbolji teniser sveta. Osvojio je četiri-pet turnira zaredom.

Srpski i ruski teniser će igrati na Australijan openu, koji je na programu od 16. do 29. januara u Melburnu.

- Malo sam razočaran, ali pozitivan, osećao sam se sjajno večeras, što je pozitivno pred Australijan open. Nadam se da Novak neće biti na mojoj strani žreba na Australijan openu. Čak i ako bude, daću sve od sebe da budem bolji, kao što sam to ranije radio.

On je priznao da mora da poboljša svoju igru.

- To sam uspeo na Ju-Es openu 2021, posle poraza na Australijan openu, kada sam bio u velikoj seriji pobeda, a od Novaka sam lako izgubio. Nekada je nezaustavljiv, moraš da odigraš meč života kako bi ga pobedio.

Ruski teniser je na kraju priznao da je nezadovoljan rezultatima, koje postiže protiv najboljih igrača sveta.

- Prošle godine nisam imao mnogo pobeda nad igračima iz TOP 10, a mislim da sam danas mogao da zabeležim jedan takav trijumf da nisam igrao baš protiv Đokovića. Novak je liga za sebe, 21 grend slem titula, to je sve što treba da kažem. Moram da budem pozitivan jer dolazi prvi slem. Želim da dam sve od sebe, Želim da na Australijan openu, osetim sjajnu atmosferu, koja je bila ovde u Adelejdu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike