Osaka se povukla sa Australijan opena! Navijači zabrinuti - najavljuje li kraj karijere?

08.01.2023

08:22

0

Japanska teniserka je već jednom pravila dugu pauzu

Osaka se povukla sa Australijan opena! Navijači zabrinuti - najavljuje li kraj karijere?
Naomi Osaka, arhiva - Copyright Christopher Katsarov/The Canadian Press via AP

Australijan open još uvek nije ni počeo, a već je u samo dva dana, doživeo dva teška gubitka. Nakon što se juče povukao prvi teniser sveta, Karlos Alkaraz, isto je danas učinila i Naomi Osaka.

Velika šampionka iz Japana i bivša prva teniserka sveta odlučila je da nakon uvodnih turnira, preskoči i grend slem, što je izazvalo mnoge sumnje.

Naime, Osaka je poslednji meč igrala u septembru, kada se povukla zbog  bolesti. Sada nije bila prijavljena za Adelejd i Hobart, ali jeste za Australijan open, koji je osvajala dva puta u karijeri.

 

 

Odluka da se povuče zabrinula je njene navijače, da sve ovo zapravo nije samo najava kraja karijere.

2021. godine je napravila jednu dužu pauzu, a kako je tada navela, rešila je da se posveti mentalnom zdravlju. Nakon što je preskočila i Rolan Garos, otkrila je da se bori sa depresijom.

 

 

- Bez ovog nastupa, samo će dodatno pojačati zabrinutost da se četvorostruka Grend slem šampionka možda uopšte neće vratiti na teniski teren. Osaka je uzela pauzu zbog brige za mentalno zdravlje nakon Rolan Garosa 2021, a kasnije je otkrila da se nekoliko godina borila sa depresijom i anksioznošću - podsećaju svetski mediji. 

Njeno povlačenje dolazi dan nakon što je američka sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams morala da otkaže učešće zbog povrede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike