Italijan izbacio Zvereva: Siner kao nekada Nadal

04.10.2020

14:51 >> 15:17

0

Autor: M. R.

Mladi teniser će u četvrtfinalu igrati upravo sa Špancem

Italijan izbacio Zvereva: Siner kao nekada Nadal
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Mladi teniser iz Italije Janik Siner (19) uspeo je da napravi iznenađenje u četvrtoj rundi Rolan Garosa i kući pošalje 7. igrača sveta Aleksandra Zvereva – 3:1 (6:3, 6:3, 4:6, 6:3). On je postao prvi teniser još od Rafaela Nadala 2005. godina, koji je u debitantskom nastupu na pariskom grend slemu stigao do četvrtfinala. U borbi za polufinale ga čeka upravo španski kralj šljake. To će biti njihov prvi susret u karijeri.

Iako zauzima 75. poziciju na ATP listi, nije pokazao nesigurnost i strah u okršaju sa četiri godine starijim protivnikom u četvrtom kolu grend slema. U najbitnijim trenucima mu ruka nije drhtala, što govori i odlična realizacija brejk lopti – od šest prilika iskoristio je pet.

Španac bez milosti do četvrtfinala

Italijan je podvig napravio i na startu Rolan Garosa, kada je izbacio 13. tenisera sveta Davida Gofana. Pobedio je maksimalnim rezultatom, a u drugom setu nije dozvolio protivniku da osvoji nijedan gem – 7:5, 6:0, 6:3.

Pred početak turnira imao je ulogu sparing partnera na treningu Novaka Đokovića na stadionu “Filip Šatrije”, pa se čini da ga je naš teniser dobro pripremio za velike izazove. Još jedno iznenađenje ipak deluje kao nemoguća misija, jer će preko puta mreže biti Nadal koji ove godine na omiljenom grend slemu nema milosti za protivnike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike