KRAJ: Đoković-Hačanov - 6:4, 6:3, 6:3

05.10.2020

13:42 >> 17:05

0

Srpski teniser u osmini finala turnira u Parizu savladao ruskog predstavnika

KRAJ: Đoković-Hačanov - 6:4, 6:3, 6:3
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Još jedna prepreka je preskočena. Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa.

U osmini finala je bio bolji od 16. tenisera sveta Karena Hačanova (Rusija) – 6:4, 6:3, 6:3.

U odnosu na prva tri kola, u ovom je rival bio znatno teži, morao je Đoković dobro da se oznoji da bi prošao dalje. Prvi put na turniru je gubio i gemove na svoj servis, ali se sve završilo na pravi način.

U narednom kolu ga čeka bolji iz duela Pablo Karenjo-Busta (Španija)-Danijel Altmajer (Nemačka).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu 24sedam.

18:15′ – TRIJUMF SRBINA!

Gotovo je! Đoković je brejkom završio meč i došao do plasmana u četvrtfinale takmičenja.

18:10′ – ĐOKOVIĆ BLIZU POBEDE

Novak je osvojio gem na svoj servis, potvrdio brejk i prišao na korak do poede (5:3).

18:06′ – VRAĆA SE SRBIN!

Iskupio se Novak za nešto slabijih par gemova, napravio novi brejk i ponovo poveo (4:3).

18:02′ – NOVAK SE IZVUKAO

Veoma dug gem u trećem setu. Novak je imao dve gem lopte, propustio ih je, pa je Hačanov stigao do nove brejk šanse. Đoković je mnogo rizikovao drop-šotom, ali se to isplatilo. Hačanov je bio vidno nervozan što nije uspeo to da “pročita”. Umesto gem lopte, nova greška Novaka iz forhenda i još jedna brejk šansa. Uspeo je i to da spasi srpski igrač. Na kraju, as udarcem dolazi do gema (3:3).

17:52 – HAČANOV VODI

Preokret ruskog igrača u trećem setu. Od dva gema zaostatka je došao do vođstva u gemovima (2:3).

17:49′ – HAČANOV SE VRATIO U MEČ

Rus se vratio u set i u meč. Novak je na brejk loptu bekhend poslao u mrežu i tako pomogao protivniku da se vrati (2:2).

17:44′ – GEM ZA RUSA

Ostao je Hačanov u setu. Dobro je servirao, tako da ga ni odlični drop-šotovi Novaka nisu poremetili (2:1).

17:41′ – ĐOKOVIĆ POTVRĐUJE BREJK

Novak je potvrdio brejk i uvećao prednost u trećem setu (2:0).

17:36′ – SJAJAN POČETAK – BREJK NOVAKA!

Hačanov je došao do 40:15, Novak je tada napao, Karen na mreži laku lopticu poslao u aut, a Đoković sve to surovo kaznio i napravio brejk.

17:31′ – DRUGI SET ZA SRBINA!

Novak je odigrao odličan servis gem, nije se obazirao na propuštene šanse iz prethodnog gema i stigao je do 2:0 u setovima (6:3).

17:27 – ĐOKOVIĆ PROPUSTIO ČETIRI SET LOPTE

Novak uzvraća na isti način, stiže do tri uzastopne brejk i set lopte na servis protivnika. Baš kao Novak u prethodnom i Karen je u ovom uspeo da se izvuče i da spasi sve tri šanse, pa da pokloni četvrtu. Ni tu nije iskoristio, poslao je lopticu u mrežu za novo izjednačenje (40:40). As Hačanova, pa greška iz bekhenda (40:40). Hačanov je konačno uspeo da reši maratonski gem i da se odbrani (5:3).

17:20′ – OD 0:40 DO GEMA ZA NOVAKA

Prvi put u meču se Novak suočio sa tri uzastopne brejk lopte. Hačanov je imao 0:40 i priliku da se vrati u set. Novak je sve tri šanse anulirao, drugu sa odličnom kombinacijom drop-šota, pa loba, ali je potom dao protivniku i četvrtu šansu u gemu, ukupno petu na meču. Odličnim servisom je i to rešio i uspeo da zadrži prednost (5:2).

17:13′ – RUS PREKIDA NIZ

Serija Đokovića od tri uzastopna gema je prekinuta. Hačanov je u od 40:40 osvojio naredna dva poena i tako sprečio nastavak niza srpskog igrača (4:2).

17:06′ – SJAJNI POENI, GEM ZA SRBINA

Novak je dobio gem i potvrdio brejk, ali je sve to obeležio jedan zanimljiv poen. Drop-šot Novaka, Hačanov stiže, Đoković ga lobuje, Karen i to stiže i vraća lopticu kroz noge, da bi Srbin potom sjajno skratio i iz slajsa stigao do poena, a potom i do gema (4:1).

17:03′ – BREJK ĐOKOVIĆA!

Prvi brejk u drugom setu pravi Novak. Nekoliko odličnih poena i prva osetnija prednost u drugom setu (3:1).

16:58 – NOVAK, UZ FORTUNU, DO GEMA

Odbranio se Novak u svom servis gemu. Još jednom je Hačanov forsirao drop-šotove, dobro su ga služili, ali je Nole, uz malu pomoć fortune i vrha mreže, na kraju stigao do gema (2:1).

16:53′ – ĐOKOVIĆU MALO NEDOSTAJALO

Uspeo je Novak da dođe do “đusa” u gemu, ali je Hačanov uspeo da pronađe način da se izvuče, pre svega zahvaljujući sjajnom servisu (1:1).

16:49′ – NOVAK ODBIO NALET

Za razliku od početka prvog seta, u drugom je Hačanov od starta napao, stigao do 0:30, Novak je uspeo da se izvuče i da osvojio prvi gem u drugom setu.

16:41′ – NOVAKU PRVI SET!

Stiže Đoković odmah do dve uzastopne brejk lopte, ujedno i do prvih set lopti. Hačanov pravi duplu servis grešku i poklanja Srbinu set (6:4).

16:37′ -HAČANOV SE NE PREDAJE

Greškama Novaka je Hačanov stigao do prve brejk lopte. Dug poen, dosta razmena udaraca, Novak pogađa liniju, pa sjajno na mreži završava za izjednačenje u gemu (40:40). Hteo je Đoković brže da završi gem, drop-šot je završio u mreži. Druga skraćena loptica je bila odlična, pa sjajan lob, da bi Hačanov iz nemoguće pozicije uspeo da vrati, dobije poen i gem i vrati se u set (5:4).

16:31′ – NOVAK POGODIO SUDIJU LOPTICOM U GLAVU I NAPRAVIO BREJK

Novak je dva puta u osmom gemu stizao do “đusa” (40:40), a u jednom od tih je prilikom pokušaja da vrati servis rivala pogodio sudiju lopticom u lice. Deža vi iz Njujorka. Ipak, odmah mu je prišao, usledilo je izvinjenje, sudija je sve to prihvatio i meč se nastavio. Nedugo zatim Hačanov pravi duplu servis grešku, Novak stiže do brejk šanse, dug poen je završio tako što je Novak poslao lopticu u aut. Treći “đus”, a Hačanov odmah vraća poklon i daje Srbinu novu šansu za brejk. Međutim, Rus igra jedan od najboljih poena, sjajno pogađa nekoliko dijagonala, pa bekhend paralelom ponovo dolazi do izjednačenja u gemu (40:40). Posle šestog izjednačenja u gemu je Novak odigrao odličan drop-šot i došao do pete brejk lopte u meču. Peta je bila srećna. Konačno brejk (5:3)

16:17′ – ZABORAVLJENE GREŠKE

Brzo je Novak zaboravio sve greške i propuštene šanse. Nastavlja da se oslanja na drop-šot i u ovom duelu. I Hačanov pokušava dosta češće sa tim udarcem, za sada se Novak bolje snalazi (4:3).

16:15′ – PROPUŠTENE ŠANSE ĐOKOVIĆA

Došao je Đoković do prvih brejk šansi u šestom gemu. Prvu je Hačanov spasao, da bi kod druge bio odigran fenomenalan poen. Novak je odigrao odličan drop-šot, Hačanov je to stigao, uspeo da se odbrani odlično i pošalje dugu loptu na osnovnu liniju posle čega Novak greši. Novu grešku je napravio i u narednom poenu kad je pročitao i stigao skraćenu loptu rivala, da bi je poslao daleko u aut. Hačanov na kraju ostaje gem (3:3).

16:06′ – KARENU POEN, NOVAKU GEM

Prvi put je u petom gemu Hačanov osvojio poen na servis Đokovića. To je bilo sve što je uspeo u gemu, pošto je tri puta lopticu poslao daleko u aut (3:2). Inače, ovo je Đokoviću 86. meč na Rolan Garosu u karijeri. Jedan više ima Federer, dok je Nadal prvi sa 99 mečeva.

16:03′ – HAČANOV UZVRAĆA

Vraća Rus na isti način, sa “nulom” uzima gem (2:2).

15:59′ – BRZ GEM ZA SRBINA

Još jedan brz gem za srpskog tenisera. Ponovo bez izgubljenog poena za Novaka (2:1).

15:56′ – NOVAK PRIPRETIO

Novak je pripretio, prišao na 15:30, ali je Hačanov osvojio narednih nekoliko poena i došao do prvog gema u setu.

15:53′ – LAKO NA STARTU

Prvi gem je Đoković dobio bez izgubljenog poena. Siguran gem, uz drop-šotove već na startu.

15:48′ – OVAKO SE PRIPREMA NOLE

Na zvaničnom profilu Rolan Garosa su objavili i snimak Novakovog izlaska na teren uz poruku “Kako da se zagrevate kao prvi reket sveta”.

 

15:44′ – IGRAČI SU NA TERENU

Igrači su izašli na teren i krenuli sa zagrevanjem za meč. Novak je dobio masku koju je tražio, sa srpskom zastavom što je oduševilo njegove fanove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike