Devojka koja je impresionirala i Đinobilija: Iz kvalifikacija do istorije na Rolan Garosu

06.10.2020

16:34 >> 23:35

0

Podoroska je rođena u istom gradu kao Mesi, a sada je napravila najveći uspeh u karijeri

Devojka koja je impresionirala i Đinobilija: Iz kvalifikacija do istorije na Rolan Garosu
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Čuda u svetu sporta se ponekad dešavaju. Jedno takvo napravila je Nađa Podorska (Argentina). U četvrtfinalu je savladala petu teniserku sveta Elinu Svitolinu (Ukrajina) – 6:2, 6:4. Bila joj je to prva pobeda nad nekom teniserkom iz najboljih 50.

– Teško mi je da pričam posle ovoga. Trudila sam se da igram raznovrsno, da radim sve ono kroz šta sam sa trenerima prošla tokom karantina. Treninzi su se isplatili – rekla je Podoroska koja je ispisala istoriju kao prva teniserka u Open eri koja je iz kvalifikacija došla do polufinala na pariskoj šljaci.

Sada se svi pitaju ko je ova devojka? Pre nego što otkrijemo neke detalje neophodno je naglasiti da je Nađa impresionirala ni manje ni više nego legendarnog argentinskog košarkaša Manua Đinobilija. Penzionisani NBA superstar je to podelio na društvenim mrežama.

– Podoroska je u polufinalu Rolan Garosa. Pobedila je Svitolinu u dva seta. Impresivno! – napisao je Manu.

Da se vratimo na nju. Rođena je 10.02.1997. godine u Rozariju, istom gradu kao Lionel Mesi. Tenisom je počela da se bavi sa svega pet godina, dok je prve profesionalne poene zaradila 2013. godine na turniru u Čileu. Iz godine u godinu je postepeno napredovala da bi ove stigla do 131. mesta na rang-listi, pozicija će defintiivno biti još bolja posle Pariza.

Najbolji uspeh do sada bilo joj je prvo kolo Ju-Es opena iz 2016. godine, a od tada nije uspevala da izbori plasman u glavni žreb nekog grend slema, sve do turnira u Francuskoj. Koliki uspeh je ostvarila Argentinka ukrajinskog porekla možda najbolje govori to što na zvaničnom sajtu VTA ne postoji čak ni njena fotografija, kao ni biografija izuzev par osnovnih podataka.

Nema sumnje da će posle ovog turnira ljudi zaduženi za to morati mnogo više pažnje da posvete njoj, ali ne samo oni, već i njene buduće protivnice. Posebno sada kada igra sa ovoliko samopouzdanja…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike