Kiki Lesendrić ga uči šta je rok, trener mu „zamera“ što navija za Zvezdu, a Đoković se o njemu stalno raspituje

06.10.2020

08:50 >> 20:47

0

Autor: Milan Nastić

Sve što bi trebalo da znate o Hamadu Međedoviću, novom teniskom heroju Srbije

Kiki Lesendrić ga uči šta je rok, trener mu „zamera“ što navija za Zvezdu, a Đoković se o njemu stalno raspituje
Copyright Printscreen/Youtube/Les Petits As

Živeće tenis u Srbiji. Najnoviji „razlog“ za tu tvrdnju su rezultati Hamada Međedovića, momka od 17 godina koji je napravio senzaciju  u juniorskoj konkurenciji na Rolan Garosu, pobedivši u prvom kolu prvog nosioca Harolda Majotu sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:3).

View this post on Instagram

Round 1✅

A post shared by @ hamadmedjedovic on Oct 4, 2020 at 3:04pm PDT

A ko je ovaj talentovani dečak? Odgovor dobijamo od čoveka koji je jedan od najodgovornijih za to što Međedović polako krči put ka najvećim teniskim visinama. Hamad trenira u teniskoj akademiji Bogdana Obradovića i, kako sam kaže bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, reč je o momku koji može da bude budućnost našeg „belog sporta“.

– Kada sam otišao u Novi Pazar, odmah sam ga primetio, što mi kažemo, ima „tenisko oko“. Videlo se da je reč o velikom potencijalu. Nakon toga smo se dogovorili da pređe kod mene, i evo, naša saradnja traje skoro osam godina – počeo je priču Obradović za 24sedam.

Bivši selektor smatra da Hamadu ova pobeda mnogo znači za samopouzdanje i da može da bude prekretnica u karijeri.

Pobediti prvog nosioca, a pritom je Hamad mlađi godinu dana od Majota, dovoljno govori o kakvom potencijalu se radi. Veliki uspeh, i nadam se da ovo može da mu dosta pomogne u karijeri.

Bogdan Obradović veruje da će Međedović imati priliku da se vidi sa Đokovićem tokom trajanja grend slema u Parizu i da će dobiti neki savet koji će mu mnogo značiti.

Ne znam da li su se videli tamo, ali verujem da će mu Nole sigurno biti pri ruci ako mu nešto zatreba. Novak se za njega interesuje stalno i uvek me pita kako se razvija, tako da će sa te strane dobiti podršku najboljeg na svetu – poručio je Obradović.

Iskusni teniski stručnjak smatra da njegov talenat, ali i drugih mladih igrača, i dalje nije prepoznat, jer u Teniskom savezu Srbije ne postoji sistem.

– I dalje sve se radi stihijski. Imaš prvog igrača na svetu, a ti ništa nisi uradio na tome da napraviš sistem kako bi buduće generacije mogle da imaju pomoć Teniskog saveza. Niko se nije konsultovao sa mnom o njemu, a imam toliko godina isksutva u tenisu. Očigledno da to niko ne zna da prepozna – iskren je Obradović.

Prema rečima teniskog stručnjaka, radi se o skromnom momku, koji ima veliku podršku cele porodice.

Njih ima mnogo, i ja se šalim kad igra mečeve u Srbiji da ga gleda cela porodica. Ima dve sestre i jednog brata, ali ima veliku familiju. Reč je o veoma kulturnom momku, koji izuzetno voli da se druži. Svi ga obožavaju ovde na akademiji. Stalno je nasmejan, pozitivan i sa svima hoće da popriča.

Obradović je pričao i o nekim stvarima koje nisu vezane za sport.

– Sluša Hamad ovu modernu muziku, kao i svi iz njegove generacije. Ali Kiki Lesendrić iz „Pilota“ i ja pokušavamo da mu objasnimo da postoji i neka druga vrsta muzike. Interesantno je to što voli da je čuje, i čak mu se i sviđa. Ponekad i zapeva. Idemo u dobrom pravcu što se tiče njegovog muzičkog obrazovanja.

Teniski trener kroz šalu je izjavio da je najveća greška Međedovića to što navija za Zvezdu, ali, kako kaže, i najbolji greše.

Stalno mu pričam da nije na pravoj strani, ali on navija za Zvezdu. To je njegov izbor, i uvek mu kroz šalu govorim kako je napravio grešku. Dobro, razumem ga. To sam i Noletu pričao, ali ni on me nije poslušao. Verovatno neće ni Hamad – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike