Sjajni Siner pružio veliki otpor, ali se zna ko je kralj šljake

06.10.2020

23:34

0

Španski teniser posle velike borbe prošao dalje

Sjajni Siner pružio veliki otpor, ali se zna ko je kralj šljake
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Jedan je rođen 2001. godine, a drugi je tada postao profesionalac. Ova rečenica verovatno na najbolji način oslikava razliku u godinama, iskustvu i svemu kroz šta su prošli četvrtfinalisti Rolan Garosa – Rafael Nadal (Španija) i Janik Siner (Italija).

Možda su i mnogi Rafini navijači očekivali lak posao i brz prolaz u polufinale u njegovom 100. meču na pariskoj šljaci, ali se dogodilo upravo suprotno. Rezultat ne govori pravu sliku – 7:6 (7:4), 6:4, 6:1.

Da, „kralj šljake“ je u polufinalu, zakazao je okršaj sa „maratoncem“ Dijegom Švarcmanom (Argentina), mada će ovaj meč dugo pamtiti.

Italijan je izašao na teren bez ikakvog pritiska, kao da je kroz sve ovo već prolazio. Svaki udarac je išao punom snagom, od servisa, preko forhenda, bekhenda, kada se na to doda i raspon ruku momka od 188 centimetara, onda je jasno sa kakvim zidom se Španac suočavao.

Mogao je to da vidi već u prvom setu kada je Janik prvi napravio brejk na meču i servirao za set (6:5). Nije uspeo da dođe ni do set lopte, Nadal se odmah vratio, a u taj-brejku je pokazao zbog čega je dugo u samom vrhu svetskog tenisa, posebno kada je šljaka u pitanju.

Nije to mnogo pokolebalo Sinera, u četvrtom gemu je oduzeo servis Nadalu ponovo i poveo sa 3:1. Međutim, baš kao i u prvom setu, prednost nije uspeo da zadrži. Bik sa Majorke je ekspresno uzvratio, da bi u devetom gemu vođstvo Sinera od 40:15 pretvorio u brejk i zatim duplirao prednost u setovima.

Tada je tek mogla da se vidi razlika u iskustvu i broju mečeva na najvećim turnirima. Siner je u potpunosti psihološki pao, svestan da je nemoguća misija nadoknaditi dva seta zaostatka protiv Nadala. Kaznio je to Rafa sa dva brza brejka i tako u potpunosti slomio protivnika. Posao je završio posle dva časa i 50 minuta igre.

Bez obzira na sve, Siner i te kako može da bude zadovoljan prikazanim, što će se videti i na ATP listi gde se očekuje ulazak među najboljih 50, do sada mu je najbolji rang u karijeri bio 68. mesto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike