Kakav meč, kakvi gladijatori: Argentinac posle pet sati igre u polufinalu

06.10.2020

19:09 >> 19:22

0

Autor: D. B.

Dijego Švarcman eliminisao Dominika Tima

Kakav meč, kakvi gladijatori: Argentinac posle pet sati igre u polufinalu
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Kakav dan za argentinski tenis. Dijego Švarcman je prvi put u karijeri izborio plasman u polufinale jednog gren slema i to na impresivan način.

Devojka koja je impresionirala i Đinobilija: Iz kvalifikacija do istorije na Rolan Garosu

Do meča u kome bi mogao da izbori plasman u finale Dijego je stigao posle maratona dugog pet sati i osam minuta tokom kog je sa druge strane mreže imao svog velikog prijatelja Domnika Tima.

Na kraju: 7:6, 5:7, 6:7, 7:6, 6:2.

Argentinac koji je bio 12. nosilac na turniru u Parizu treći put u karijeri je pobedio Austrijanca i postao je deseti treniser iz Argentine koji se, tokom open ere, plasirao u polufinale jednog gren slema.

– Dominik je jedan od najboljih igrača na svetu. Osvojio je prethodni gren slem, igrao je u dva finala ovde u Parizu i baš ga poštujem. Zato je ova pobeda za mene još značajnija. Par puta sam igrao u pet setova i nikada nisam pobedio. Ovo je treći put da sam bio u meču u pet setova u Parizu i ovo mi je prva pobeda. Pa, dajte, morao sam i ja jednom da pobedim. Tokom drugog i trećeg seta hteo sam da poludim. Vrištao sam, bio sam tako nervozan. A onda sam video šansu, a ništa nisam mogao da uradim tokom ta dva seta. Baš sam srećan posle ove pobede – uz širok osmeh je poručio Argentinac koji je nedavno igrao finale ATP turnira u Rimu protiv Novaka Đokovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike