Emotivni Đoković priznao posle velike pobede: Mnogo mi znači ovaj trofej, 1.000 puta sam pričao....

20.11.2022

21:05

1

Najbolji teniser sveta nije krio emocije posle izjednačavanja rekorda

Emotivni Đoković priznao posle velike pobede: Mnogo mi znači ovaj trofej, 1.000 puta sam pričao....
Novak Đoković sa trofejom Mastersa u Torinu - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Punih sedam godina je Novak Đoković čekao na novi trofej završnog Mastersa, ali ga je dočekao. Posle velike borbe, i sa svojim telom i sa protivnikom, pobedio je Kaspera Ruda i osvojio Torino, a ujedno se javio i Piksijevim Orlovima.

Posle meča je emotivno priznao koliko mu znači taj trofej.

- Veliko dostignuće, ovde igra najboljih osam igrača, najveći turnir u tenisu pored grend slemova. Izjednačio sam rekord Rodžera Federera. Ovaj trofej je značajan je zbog svega što sam proživeo ove godine. Ponovio sam to 1.000 puta, ne znam više kako da kažem na nov način: Sezona je bila neobična, drugačija, zahtevna. Najemotivnija i mentalno takođe. Sedam godina sam čekao na ovu titulu, što je čini još lepšom – rekao je Đoković.

Rud se sjajno borio, viđena su samo dva brejka na meču, po jedan u oba seta…

- Finale je. Obično ovakve mečeve odlučuju mali detalji, jedan brejk je bio dovoljan u oba seta. Kasper je igrao veoma dobro, obojica smo odlično servirali. U 12. gemu prvog seta sam vratio nekoliko njegovih servisa, naterao sam ga da igra udarac više, zadovoljan sam kako sam igrao, bio sam agresivan - rekao je Novak, pa nastavio:

- Mnogo nerava, posebno na 30:30, pretposlednji poen u meču. Morate da ostanete fokusirani u svakom poenu, uvek može da se promeni ko je u naletu ako napraviš greške. Bio sam nervozan u jednom momentu, servirao sam odlično, asom sam došao do titule. Prošlo je sedam godina, mnogo vremena. U isto vreme je to što sam čekao sedam godina učinilo ovu pobedu još slađom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike