Novak je ovaj turnir osvojio pet puta, a ja sam gledao na televiziji! Norvežanin svestan da ga u finalu čeka najteži zadatak u istoriji!

20.11.2022

13:03

0

Rud pred meč sa Đokovićem istakao da se oseća kao autsajder

Novak je ovaj turnir osvojio pet puta, a ja sam gledao na televiziji! Norvežanin svestan da ga u finalu čeka najteži zadatak u istoriji!
Kasper Rud - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Novak Đoković će večeras od 19 sati igrati u finalu Završnog masters turnira sa Kasperom Rudom, a srpski teniser je u ovom duelu apsolutni favorit.

Šta god da se dogodi u finalu, Novaka očekuje skok na ATP listi. Ipak, ukoliko slavi, izjednačiće se na večnoj listi po broju trofeja sa Rodžerom Federerom, koji ih ima šest.

Na tom putu, čeka ga talentovani Norvežanin, koji u prethodna tri duela nije uspeo da savlada Novaka.

- Ne mogu da kažem da mi prvo padaju na pamet ti porazi. Naravno bilo bi sjajno za moju budućnost kada bih u njoj uspeo da pobedim u nekim od tih velikih finala. Znam da me u finalu protiv Novaka čeka veliki izazov. Igrati protiv jednog od najboljih tenisera u istoriji u finalu – i na tvrdoj podlozi je nešto najteže što možete iskusiti - rekao je Rud.

Norvežani je tokom karijere iskazivao veliko poštovanje prema Đokoviću, što su mu mnogi čak i zamerili.

- On je teniser koji nema mnogo slabosti, ali i on je samo čovek. Imao je sjajnu godinu uprkos svemu što mu se isprečilo. Izgubio je od Runea pre dve nedelje, tako da nije kao da igra ova finala svaki dan svog života. Verujem da će i on osećati pritisak. Mnogo toga je na talonu. Kada govorimo o ATP listi, ispred sam njega, ali osećam se kao autsajder. Osvojio je ovaj turnir pet puta, a ja sam njegovu sjajnu igru gledao na televiziji - dodao je Rud.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike