Đoković uz ozbiljne probleme održao čas tenisa, pa osvojio završni Masters!

20.11.2022

19:46

1

Autor: 24sedam

Držao se za glavu, delovao klonulo, mislili su da će da preda, ali je Srbin opet bio jači od svega

Đoković uz ozbiljne probleme održao čas tenisa, pa osvojio završni Masters!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Novak Đoković se mučio protiv bolesti u Torinu, delovao je malaksalo, delovalo je da će da preda, ali je on sve to sakrio, stoički podneo, pa održao čas tenisa Kasperu Rudu i osvojio završni Masters u Torinu!

Posle dva seta i velike borbe, Đoković – Rud 2:0 (7:5, 6:3).

Ovo je Đokoviću šesta titula završnog mastersa, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom na prvom mestu večne liste, a ovim je potvrdio ono što svi znaju – on je apsolutni vladar svetskog tenisa!

Ovime je osvojio drugi najvažniji turnir u tenisu, posle grend slemova, čime je dobio 1.500 poena.

Sjajan je Kasper Rud, jasno se vidi da je mnogo napredovao, ali moraće još mnogo da napreduje da bi stigao Novakov nivo. Iako se mučio sa svojim telom, iako mu očigledno nije bilo dobro, ovaj nivo tenisa danas prosto nema niko. A verovatno niko nikad nije imao.

Ovo je Đokoviću peta titula u 2022. godini, koju će završiti na petom mestu ATP liste, ali ta lista ne pokazuje ništa, jer Novaku nisu dali da igra na dva grend slema, niti u SAD i Kanadi. Ipak, ovo mu je 91. trofej u sezoni, ima jedan manje od Nadala, ali da podsetimo da je kvalitet tih trofeja bitno drugačiji u korist Srbina. Španac nikada nije osvojio ovaj turnir.

Treba reći da je Đoković oborio još jedan rekord – ovo je rekordna novčana nagrada na jednom turniru, Novak će dobiti ček na 4.740.000 dolara.

Obojica su dobro počela meč, obojica su čuvala svoj servis. U četvrtom gemu se desilo ono što je zabrinuo sve. Novak je klonuo, čučnuo, stalno se hvatao za glavu, a posle njega je uzeo pilulu i popio vode, a onda se lagano, lagano vraćao i fizički.

I vratio se kada je bilo najpotrebnije, na 6:5 je napravio brejk: forhend, pa onda čelendž, koji je bio na ivici žileta, pa je posle dva poena sačekao Rudovu grešku i osvojio set.

U drugom setu smo videli drugu priču. Oporavljeni Đoković je u četvrtom gemu napravio brejk, a onda ga i potvrdio i otišao na 4:1. Sve posle toga je bilo samo čekanje da se meč završi. I na kraju je Novak to uradio, što je bio početak velikog slavlja.

BLOG UŽIVO:

DRUGI SET:

6:3 - Kraj! Pobedaaaaa!

 

 

5:3 - Rud posle asa osvaja svoj servis gem, e, a sada Đoković servira za titulu!

5:2 - Još jedan gem! Svašta smo videli, obojica su grešili, ali Đoković je na servisu i ne da ga nikom!

4:2 - Osvaja Rud konačno gem, posle velike borbe. Đoković je gubio 0:40, ali je jurio svaku loptu, tako to rade najveći.

4:1 - Kako igra Đoković sada! Fantastično sada deluje Srbin, ima čak 20 direktnih poena, a uzima ih najviše iz ubojitog forhenda!

3:1 - Breeeejk! Dolazi Đoković do brejka prednosti, veliki je ovo podstrek, samo nastavi, Novače, bliži se trijumf!

2:1 - Pregazio je Đoković sada Ruda, samo da ovako nastavi! Mnogo mu je bolje, ali je jasno da se nešto dešava. Na pauzi između setova smo videli da mu je levo rame potpuno obloženo.

1:1 - Nastavlja se priča iz prvog seta, siguran je Rud na svom servisu. 

1:0 - Dva asa u ovom gemu je imao Đoković, a protivniku je dao samo jedan gem.

PRVI SET:

52 minuta je trajao prvi set, ovo je statistika:

Ovako je dobio prvi set:

7:5 - Novak pravi brejk kada je najpotrebnije! Oba igrača su imala dosta sreće, ali je Đoković bio bolji i koristi svoju četvrtu brejk loptu!

6:5 - Vodi Đoković! Sada će Rud opet servirati za ostanak u meču. Dobro igra poene Novak, ali je jasno da mu nije dobro, iako deluje dosta bolje nego u četvrtom gemu.

5:5 - Ostao je Rud u meču, "miriše" ovde na taj-brejk!

5:4 - Deluje Đoković nešto bolje, a svoj servis-gem dobija sa nulom. 

4:4 - Imao je Rud 30:0, pa je Novak došao do brejk lopte, ali je ipak Kasper odbranio servis. Stoički Đoković podnosi sve ovo.

4:3 - Siguran je i dalje Đoković, nadajmo se da je prošla kriza.

3:3 - Rud opet sa nulom dobija svoj servis gem.

- Dosta tečnosti pije Novak, uzeo je neke pilule. Nadamo se da će proći ovo šta god da ga muči.

3:2 - Đoković se drži za glavu, izdiše, pući obraze, deluje malaksalo, povremeno otvara usta da bi disao. Baš brine govor tela. Aali, to je između poena, kad su poeni, beleži as i jake udarce. Njegov tim gleda smrknuto. 

2:2 - Sa nulom je Rud dobio svoj servis gem, Đoković deluje kao da je bolestan, malo malaksalo.

- Posle prošlog gema se Đoković držao za glavu. Sada je posle prvog poena kleknuo. Drži se za oči, deluje da ne valja.

Profimedia
 

2:1 - Novak je imao brejk loptu, pa je izgubio šest poena za redom, tako da je Rud imao 0:30. Deluje da je Rud defanzivno vrlo raspoložen, ali je Novaku proradio prvi servis, tako da je Đoković vezao četiri poena i odbranio svoj servis-gem.

1:1 - Imao je Novak dve vezane prilike da odmah oduzme servis rivalu, ali je Rud potom pogodio tri prva servisa i izvukao se iz veoma neugodne situacije.

1:0 - Sigurno, uz jedan izgubljen poen, Nole je osvojio uvodni servis gem na meču.

- Novak je postao prvi teniser po zaradama od turnira, ali to nije sve što dobija ako osvoji masters u Torinu.

- Rezultatski potpuno nebitan meč protiv Danila Medvedeva pokazao je koliko je Novaku stalo da osvoji ovaj turnir. Tokom tog duela malo je i zabrinuo svoje navijače zbog drhtanja ruke, a šta se desilo sa Srbinom zaista?

- Norvežanin Kaser Rud svestan je da ga u današnjem finalu čeka najteži zadatak u istoriji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike