Znam kako je kad nemaš ništa na stolu, svaki evro sam zaradio znojem i suzama: Novak obezbedio finale, pa progovorio o teškim danima!

20.11.2022

10:35

1

Đoković podsetio gde je rođen i u kom periodu je odrastao

Znam kako je kad nemaš ništa na stolu, svaki evro sam zaradio znojem i suzama: Novak obezbedio finale, pa progovorio o teškim danima!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković danas će od 19 sati igrati finale Završnog masters turnira, a naspram sebe imaće talentovanog Norvežanina Kaspera Ruda. Taj okršaj igraće se od 19 sati, a Novak u duelima sa mladim Skandinavcem nema nijedan poraz.

Ukoliko slavi i večeras, Đoković će osvojiti šestu titulu, po čemu će se izjednačiti na večnoj listi sa Rodžerom Federerom.

A nakon što je u teškom polufinalu, sa dva taj-brejka, eliminisao Tejlora Frica, Novak je održao dužu konferenciju za medije. Jedan deo obraćanja posvetio je i priči o finansijama i nagradama koje teniseri dobijaju na turnirima.

- Naravno, ljudi mogu da vide koliko zarađujemo. Ono o čemu mediji ne pišu su porezi, kao i drugi troškovi, ali to je u redu. Ne mogu da sedim ovde i da pričam o novcu kao o jednom od problema u mom životu ili bilo šta slično. Veoma sam blagosloven i srećan. On dolazi kao posledica mog tenisa i uspeha koje sam ostvario, zajedno sa svojom porodicom i ekipom - poručio je Novak.

Srbin je istakao da ova tema njemu i nije od naročite važnosti, jer se dobro seća svog detinjstva i kroz šta je sve prošao na putu do svetskog vrha.

- Mislim da je svaki evro koji sam stekao zarađen napornim radom, znojem i suzama. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, jer znam kakav je osećaj kada nemaš ništa na stolu, kad imaš pet članova porodice, rat, sankcije… Hajde da ne zaboravimo odakle dolazim, u smislu u kakvom dobu sam odrastao. Tako da apsolutno znam i drugu stranu, što mislim da mi pomaže da u životu više poštujem sve što zaradim - rekao je Đoković. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike