Đoković dobio mural i u Parizu

11.10.2020

09:38 >> 10:22

0

Autor: M. R.

Nedaleko od stadiona Filip Šatrije zasijao i Novakov lik

Đoković dobio mural i u Parizu
Copyright Printsreen/Twitter Roland Garros

Najbolji teniser sveta Novak Đoković boriće se sa Špancem Rafaelom Nadalom za titulu na Rolan Garosu na stadionu “Filip Šatrije”. A nedaleko od centralnog terena na jednom od zidova sijaće njegov mural, još jedan u nizu.

Lik Novaka Đokovića naslikao je poznati sportski ilustrator koji se potpisuje kao “Greg”. On je ilustrovao kompletan “Lacoste” tim – od Danila Medvedeva, preko bivšeg francuskog tenisera Fabrisa Santoroa,  igračice iz Estonije Anet Kontaveit, bivše domaće teniserke Natali Deši… Među njima najveći prostor je dobio prvi reket sveta.

Ilustracije su teniseri videli uživo, pa su imali priliku ispod svog lika da ostave i potpis, ali i da dobiju uramljenu sliku.

Greg Podevin je grafički dizajner i ilustrator koji celog života boravi u Parizu. Zaljubljenik je u sport i ima digitalnu galeriju na internetu, gde mogu da se vide sva njegova dela. Oslikavao je poznate sportske šampione, pre svega legende fudbala i biciklizma. Kada su u pitanju sportske ilustracije, jedan je od najpoznatijih u celom svetu.

Teniski eksperti za 24sedam: Novak u šestoj brzini ili čovek koji je rođen za šljaku u Parizu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike