Noletova ispovest u Parizu: Osećao sam se malo emotivno dezorijentisan i van terena!

30.10.2022

20:54

0

Autor: 24sedam

Đoković ispričao kako mu se razvijala ova 2022. godina

Noletova ispovest u Parizu: Osećao sam se malo emotivno dezorijentisan i van terena!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković je naišao na toplu dobrodošlicu u Parizu, gde će se do 6. novembra igrati masters turnir sa trenutno najjačim igračima sa ATP tura.

Srpski as je na konferenciji za novinare pričao o svojoj sezoni koja je počela aferom u Australiji, ali se trijumfalno završava pobedama na Vimbldonu, Tel Avivu i Astani.

- Dobra osećanja na terenu vraća i činjenica da sam došao na mesto gde je napravljeno toliko podviga. Na ovom nivou važno je imati dobra osećanja, imati lepa sećanja. Tenis je igra u kojoj morate pronaći pravu marginu, videti ko će povesti u meču, a vrlo često je važan um. Nadam se da ću moći da zadržim ovaj zamah. Veoma mi se sviđaju uslovi, čak i ako su drugačiji od prošlogodišnjih. Dobro se osećam u zatvorenom. U Srbiji dosta treniram u ovakvim uslovima, jer je hladno šest meseci u godini. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu. I ja volim ovaj grad. A onda, možda je i osećaj završetka sezone dobar osećaj, jer je to poslednji trzaj. Što više pobeda imate na turniru kao što je ovde u Parizu, to ćete imati pozitivnija osećanja sledeće godine kada se vratite. Mislim da su to tri stvari koje imaju pozitivne efekte za mene ovde - rekao je Đoković i nastavio:

- Morao sam da se snađem i nađem svoju igru kako sam želeo. Tokom drugog dela sezone osećao sam se pozitivnije. Uz sve što se desilo u Australiji, osećao sam se malo emotivno dezorijentisan i van terena i to je uticalo na moju igru, ali znao sam da neće dugo trajati, bilo je samo pitanje vremena. Znao sam da ću se vratiti na pravi balans između onoga što se dešava na terenu i van terena. I to se dogodilo pred kraj sezone na šljaci, gde sam podigao svoju igru, a onda je na Vimbldonu došla kruna, olakšanje za sve što se dogodilo ranije. Posle Vimbldona nisam mnogo igrao. Bio je Lejver kup, Tel-Aviv, Astana i igrao sam zaista dobro.

Đoković nije želeo da se izjašnjava o kvalitetu terena, jer su se prošle godine mnogi žalili da je podloga sporija, pa su organizatori tu napravili najveće promene.

- Tereni su brži nego prošle godine. Često su ono što turnir želi i ono što žele igrači dve različite stvari. Sedrik Pjolin, direktor turnira, mi je rekao da su se mnogi igrači žalili na sporost terena prošle godine. Zato su odlučili da povećaju brzinu, i mislim da je fer, imaju pravo na to. Ne mogu da vam kažem koja je prava brzina za teren i za sve, jer svako ima drugačije mišljenje. Svi imamo različite želje u zavisnosti od uslova. Veliki server, na primer, preferira veliku brzinu, za druge, kojima je komotnija igrao sa osnovne linije, da budu sporiji uslovi. Mislim da ne postoji čudotvorna formula.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike