Novak zapanjio sve, ali nije Ivaniševića: Trener otkrio koliko još Đoković može da igra na najvišem nivou

19.10.2022

14:50

0

Znamo šta možemo da očekujemo po pitanju nastupa do kraja sezone

Novak zapanjio sve, ali nije Ivaniševića: Trener otkrio koliko još Đoković može da igra na najvišem nivou
Đoković i Ivanišević - Copyright MN Press

Novak Đoković se nedavno vratio tenisu posle tri meseca i osvojio turnire u Tel Avivu i Astani bez svog glavnog trenera Gorana Ivaniševića. Pošto je Srbin osvojio Vimbldon, a postalo je jasno da ga neće pustiti da igra US Open, svom treneru je dao duži odmor.

Ipak, kada se konačno vratio na teren, izgledao je impresivno, pogotovo u Astani. Njegov nastup na dva turnira impresionirao je mnoge, ali ne i Ivaniševića.

- Igrao je briljantno, pogotovo u Astani. Kao da uopšte nije pauzirao, a nije ga bilo na turnirima još od Vimbldona – rekao je Ivanišević za Jutarnji list.

Đoković je u Astani osvojio svoju 90. titulu u karijeri, što je još jedan od rekorda koje bi potencijalno mogao da "napadne". U pitanju je lov Federerove 103 titule, a možda i na apsolutnog rekordera Džimija Konorsa, koji ih ima 109.

- Sve što je vezano uz nekakve rekorde, Novaku je zanimljivo. Ostaje pitanje koliko će igrati i koliko će sve to trajati, ali u kakvom je sad trenutku siguran sam da bi mogao i na te rekorde da juriša ili utiče.

Ivanišević je odgovorio na pitanje koliko još Đoković može da igra u vrhu?

- Uvek je bio fizički spreman, to nikada nije bio problem i ako tako ostane, ubeđen sam da bi još tri godine mogao  da ostane na vrhu ili pri vrhu i da se bori se za sve titule.

Ostaju otvorena pitanja koje će turnire igrati do kraja sezone, a onda i ono glavno – nastup na Australijan openu. Sada znamo da ga neće biti u Beču i Bazelu.

- Jasno je da će igrati u Torinu, a ostaje pitanje hoće li pre toga ići u Pariz. Pošto se ništa nije promenilo u njegovim razmišljanjima o vakcini, treba videti šta će i kako odlučiti Australijanci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike