Đoković hoće na završni Masters: Još se nisam kvalifikovao za Torino, nadam se da ću uspeti!

02.10.2022

07:58

0

Autor: 24sedam

Najbolji srpski teniser pažljivo bira turnire na kojima će igrati

Đoković hoće na završni Masters: Još se nisam kvalifikovao za Torino, nadam se da ću uspeti!
nole11 - Copyright Tanjug/AP

Dok čeka svoje 127. finale u karijeri, koje će danas (17.30) odigrati sa Marinom Čilićem, Novak Đoković razmišlja o kraju turbulentne sezone.

Cilj je jasan, plasman na završni Masters koji će biti odigran u Torinu. Glavni uslov za učešće na smotri najboljih Đoković je ispunio osvajanjem grend slem titule (Vimbldon), ali postoji i začkoljica da mora sezonu da završi među 20 najboljih na svetu.

Noletu je tamo mesto u to nema sumnje i pored svih nepravdi koje je doživeo ove godine, ali matematika kaže da ga još nije sigurno obezbedio.

- Pominjao sam i ranije šta su mi važne stvari: četiri grend slema, igranje u Dejvis kupu i turniri iz serije 1.000 (masters). Naravno, tu je i završni Masters u Torinu. Grend slem sezona je gotova, ali tu je Torino za koji se još nisam kvalifikovao. Nadam se da ću uspeti. Ima mnogo turnira u teniskom svetu, svake nedelje nekoliko raznih kategorija. Istovremeno, ja sam u toj fazi karijere da mogu da biram gde ću igrati, tako da je to slučaj sada češće nego što je bilo pre - poručio je Novak, koji će sigurno igrati u Astani i na mastersu u Parizu.

- Igram neke turnire koji obično nisu bili u mom kalendaru. Dakle, moj raspored nije kao u prethodnih 20 godina, fleksibilniji je, zato sam u Izraelu, potom idem u Kazahstan i videću šta ću igrati posle. U rasporedu su mi Bersi i Torino, ali sve zavisi od toga kako se osećam, od reakcija tela posle igranja ove i naredne nedelje. Tada ću sesti za sto sa svojim timom i napraviti plan za ostatak sezone.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike