Niko nije očekivao Novakov poraz, pogotovo ne ovakav! Najbolji srpski teniser uopšte nije ličio na sebe (GALERIJA)

25.09.2022

15:08

0

Glatko poražen od mladog Kanađanina

Niko nije očekivao Novakov poraz, pogotovo ne ovakav! Najbolji srpski teniser uopšte nije ličio na sebe (GALERIJA)
Tan2022-9-25_162920793_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Novak Đoković je potpuno neočekivano izgubio od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima na Lejver kupu.

Nikako Nole nije uspevao da uhvati ritam, nije ga služio servis, nisu pomagali ni Federerovi saveti na klupi, tako da je Kanađanin dobio meč u dva seta, 6:3 i 7:6 (7:3).

Ovom pobedom Alijasima, Tim sveta je preokrenuo rezultat na 10:8!

Najbolji srpski teniser briljirao je prvo u singlu protiv Frensisa Tijafoa, a onda i u dublu, u tandemu sa Mateom Beretinijem i sa te dve pobede je Evropi doneo vođstvo od 8:4 protiv Tima sveta.

Istina, ovo je Đokoviću bio treći meč u samo 18 sati, pa je i to možda jedan od razloga što je pretrpeo prvi poraz još od maja ove godine i Rolan Garosa.

Đoković je dobro počeo, odmah je protivniku uzeo servis, a onda ga i potvrdio. Ipak, Feliks je potom bio siguran na svom servisu, pa je onda on napravio brejk i tako izjednačio, da bi ga posle odbranio i poveo 3:2.

Novak je potom izjednačio, a onda imao i brejk loptu, ali se Ože-Alijasim odbranio, pa napravio brejk sa nulom za 5:3. Posle toga je na svom servisu iskoristio drugu set loptu i dobio prvi set.

Nastavio je Kanađanin sa dobrom igrom i u drugom setu, poveo je 3:1, a onda se Đoković prenuo, pa izjednačio, da bi potom i poveo. Ipak, Ože Alijasim je igrao dobro sve vreme, imao je čak 23 vinera više od neiznuđenih grešaka.

Set je ušao u taj-brejk, gde je Đoković napravio samo jedan mini-brejk, a njegov protivnik tri, tako da je Novak na kraju pretrpeo prvi poraz.

Ovom pobedom Ože-Alijasima, Tim sveta je preokrenuo rezultat na 10:8 i za ukupnu pobedu mu nedostaje još samo jedan trijumf u preostala dva susreta.

Sledeći na teren izlaze Stefanos Cicipas i Frensis Tijafo, a ako Cicipas trijumfuje u tom meču, onda će konačna odluka o pobedniku pasti u duelu Kaspera Ruda i Tejlora Frica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike