Neverovatan pad Novaka! Osvanula je istorijska ATP lista, a na njoj, novi kralj na vrhu!

12.09.2022

07:54

0

Bez naročitog pomeranja i kod ostalih srpskih igrača

Neverovatan pad Novaka! Osvanula je istorijska ATP lista, a na njoj, novi kralj na vrhu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Ovaj ponedeljak donosi nam promenu na vrhu ATP liste, pa je tako Karlos Alkaraz pobedom nad Kasperom Rudom, preuzeo vodeću poziciju, dok se Norvežanin nalazi na drugom mestu.

Španac je sa 19 godina i tri meseca najmlađi teniser u istororiji, koji se domogao prvog mesta. Za titulu u Njujorku, osvojio je dodatnih 1640 bodova, pa sada ima 6740. Drugi je pomenuti Rud sa 5850 bodova.

Prati ih Rafael Nadal, koji je mogao preuzeti vodeću pociji da pomenuti teniseri nisu stigli do finala. Španac sada ima 5810 bodova i dobio je još 180, dok je 1820 izgubio prošlogodišnji šampion Danil Medvedev.

Peti teniser sveta ovog ponedeljka je Aleksandar Zverev, sledi potom Stefanos Cicipas, dok je Novak Đoković tek sedmi, sa 3570 bodova. Pao je za jednu usled gubitka 1200 bodova.

Podsetimo, vrtoglavi pad Đokovića krenuo je nakon što mu je u januaru zabranjeno da učestvuje na Australijan openu, a nije ga bilo ni u Njujorku, takođe iz razloga oštrih mera o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Iza njega slede Kameron Nori i Andrej Rubljov, dok top 10 kompletira Hubert Hurkač.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera u TOP 100, Miomir Kecmanović se nalazi na 33. mestu, Filip Krajinović je 41. na svetu, Laslo Đere je na 66. poziciji, dok je Dušan Lajović na 92. mestu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike