Kraljica tenisa je rekla kraj! Ne bi bilo Serene, da nije bilo Venus! (VIDEO)

03.09.2022

05:47

0

Godine vrhunske karijere i 23 grend slem titule su iza sjajne Amerikanke

Kraljica tenisa je rekla kraj! Ne bi bilo Serene, da nije bilo Venus! (VIDEO)
Tan2022-9-3_44155304_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minćillo

Imala je Serena Vilijams nestvarnu karijeru, ali je nekadašnja prva teniserka sveta rešila da se od tenisa oprosti na ovogodišnjem US openu. Porazom u trećem kolu od Ajle Tomljanović, završena je jedna fantastična karijera neverovatne Amerikanke.

Serena je uoči grend slema u Njujorku najavila da bi to mogao biti njen poslednji turnir, a okončan je porazom rezultatom 7:5, 6:7 (4), 6:1.

Mogla se Serena da penziju odloži za bar još jedan meč, ali previše propuštenih prilika koštalo je trijumfa, pa na prepunom stadionu "Artur Eš" nije bilo ravnodušnog navijača.

Mlađa od sestara Vilijams u karijeri je osvojila 23 grend slem titule, a nakon poslednjeg poraza, savladale su je emocije, pa je u suzama, visoko podignute glave i uz ovacije, napustila stadion, dok je sa razglasa treštao hit Tine Tarner "The Best".

Pre nego što je napustila stadion, Ajli je čestitala na pobedu, a onda je kroz suze poslednji put pozdravila publiku onim svojim tradiocionalnim okretom.

- Pokušala sam, ali Ajla je bila za malo bolja. Hvala ti, tata. Znam da gledaš. Hvala ti mama. Želim da se zahvalim svima koji su ovde, onima koji su bili uz mene i bukvalno godinama, decenijama. Ipak, sve je počelo od mojih roditelja, oni su zaslužni za sve. Zahvalna sam im. Ovo su suze radosnice - poručila je Serena.

U njenom boksu bila je i njena starija sestra Venus.

- Ne bih bila Serena da nije bilo Venus, tako da, hvala ti Venus. Ona je jedini razlog što postoji Serena Vilijams. Bila je ovo zabavna vožnja. Najneverovatnija vožnja i putovanje u mom životu. Zahvalna sam svima koji su makar jednom rekli, 'napred, Serena' u svom životu. Zahvalna sam, jer ste me vi doveli dovde.

Na kraju, upitana je i da li će razmotriti odluku o povlačenju.

- Ne verujem, ali nikad se ne zna. Ne znam, stvarno - poručila je kraljica tenisa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike