Francuskinja koja je branila Novaka u Australiji moraće na sud zbog bivšeg trenera silovatelja

02.09.2022

06:11

0

Autor: 24sedam

Korneova će odgovarati na pitanja tužilaštva

Francuskinja koja je branila Novaka u Australiji moraće na sud zbog bivšeg trenera silovatelja
Tan2022-6-24_161458704_0 - Copyright Tanjug/Thomas Frey/dpa via AP

Francuska teniserka Alize Korne uputila je podršku svoju zemljakinji i koleginici Fioni Fero koju očekuje suđenje protiv trenera po njenoj tužbi za silovanje.

Optuženi trener Pjer Buteir vodio je svojevremeno računa i o Korneovoj, pa je u tom smislu podrška drugoj teniserki simptomatična i mogla bi da ukazuje i na njeno loše iskustvo sa istim stručnjakom.

- Očigledno me to mnogo pogađa. Možda je to jedan od razloga zašto ne spavam baš dobro noću - rekla je Francuskinja posle pobede u drugom kolu US Opena protiv Katerine Sinjakove (6:1, 1:6, 6:3).

Žalba Fione Fero protiv njenog bivšeg trenera objavljena je ove nedelje. Francuska igračica istakla je da su se krivična dela događala između 2012. i 2015, dok je 32-godišnja Korneova radila sa od 2002. do 2012. godine, a onda i od 2018. do 2019. godine.

Profimedia
Fiona Fero

 

- Sve devojke u svlačionici mnogo misle na nju. Šaljem ogromnu poruku podrške Fioni, što sam usput uradila porukom jer mi je prijateljica. To je strašno, za oboje, a posebno za Fionu. On je bio moj trener deset godina, tako da nije "kul" čuti ovakve stvari.

Korneovu će saslušati istražitelji kako bi pokušali da razjasne slučaj.

- Radiću što moram, to je deo istrage, pitaću me, idem, reagovala je. U svakom slučaju, hrabrost želim Fioni, uz nju smo, volimo je. Sve devojke u u svlačionici mnogo misle na nju. Nadam se da će moći da nastavi sa svojim životom kada se ovo završi.

Pjer Butejer je optužen 19. avgusta. On osporava optužbe za silovanje svoje bivšeg igračice. Trenutno je pod sudskim nadzorom i zabranjeno mu je da trenira maloletna lica, kao i da stupa u kontakt sa Fionom Fero.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike