Francuskinja šokirala sve - Na Rolan Garosu je bila epidemija korone, ali niko nije ništa rekao!

29.06.2022

07:13

0

Vimbldon je već pogođen virusom, a onda su usledili ovakvi komentari

Francuskinja šokirala sve - Na Rolan Garosu je bila epidemija korone, ali niko nije ništa rekao!
Tan2022-6-24_161458704_0 - Copyright Tanjug/Thomas Frey/dpa via AP

Vimbldon je ove godine prilično poremećen zbog korone. Već su ispali nosioci Mateo Beretini i Marin Čilić, a onda je usledio još jedan šok. Francuskinja Alize Korne rekla je da je na Rolan Garosu vladala epidemija kovida, ali da se o tome ćutalo.

Korne je rekla da nije zabrinuta zbog povlačenja dvojice nosilaca, a onda je šokirala sve:

- Na Rolan Garosu je bila epidemija korone, ali niko nije pričao o tome. Svi u svlačionici su  imali kovid, a ništa nisu rekli. Viđala sam devojke sa maskama. Možda su znale da postoji zaraza ili su i same bile zaražene, a nisu htele da je šire – rekla je 37. teniserka sveta.

Korne je istakla da je uvek bilo odustajanja igrača zbog bolesti.

- Ima igrača koji imaju stomačne probleme, grip... Ranije je bilo masovnih stomačnih problema, bilo je po dva-tri-četiri igrača koja su se povlačili, ali to je bio samo peh. Za to ne postoje protokoli.

Ona je time izazvala lavinu reakcija, tako da je posle toga morala da se dodatno objašnjava na Tviteru.

- Rekla sam da sam sumnjala na nekoliko slučajeva kovida tokom Rolan Garosa, nisam imala nikakve dokaze. To je bilo pre svega da naglasim da je virus sada deo naših života i da moramo da se nosimo sa njim.

 

 

Ipak, Francuzi su se bacili u istragu. Frans pres je pronašao izvor na Rolan Garosu, koji mu je rekao da su tokom ovogodišnjeg turnira zabeležena tri slučajeva korone, ali da je to samo od testova rađenih na turniru. Organizacija nije imala uvid u testove rađene mimo Šatrijea.

Teniski savez Francuske saopšteio je da prema sadašnjim vladinim uputstvima, vakcinacija ili zdravstvena propusnica više nisu potrebni, kao i da tokom turnira nisu mogli nikoga da nateraju da se testira.

Francuskinja je u prvom kolu Vimbldona pobedila Kazahstanku Juliju Putincevu (6:3, 7:6), a u narednoj rundi igraće protiv Amerikanke Kler Lu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike