Lajović i Đere se oprostili od US Opena! Duci predao, a Laci ispustio Rubljova!

30.08.2022

21:57

0

Autor: 24sedam

Još dva srpska tenisera okončala učešće na poslednjem grend slemu sezone

Lajović i Đere se oprostili od US Opena! Duci predao, a Laci ispustio Rubljova!
profimedia-0717737767 - Copyright Profimedia

Srpski teniser Laslo Ðere nije uspeo da se plasira u drugo kolo US Opena, pošto je u Njujorku u prvom kolu poražen od ruskog tenisera Andreja Rubljova 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 4:6, 6:4.

Meč je trajao tri sata i 44 minuta. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i ruskog tenisera, a treći trijumf Rubljova, koji je trenutno 11. igrač na ATP listi. Ðere je 64. teniser sveta.

Laci je poveo 4:2 u prvom setu, ali je Rubljov uspeo da izjednači na 4:4, pa je uvodni deo meča odlučen u taj-brejku, koji je pripao ruskom teniseru 7:5.

Srbin je napravio brejk na startu drugog seta, ali je Rubljov odmah uzvratio ribrejkom. Ruski teniser je u osmom gemu stigao do novog brejka, a onda je na svoj servis stigao do 2:0 u setovima.

Ðere je zaigrao angažovanije u trećem setu, koji je zahvaljujući brejku u osmom gemu dobio 6:3. Srpski teniser je četvrti set otvorio brejkom, ali je Rus odmah uzvratio ribrejkom. U nastavku ovog seta je viđena velika borba, Ðere u devetom gemu pravi brejk, a potom stiže do 6:4 i 2:2 u setovima.

Rubljov u petom setu prvi stiže do brejka za 4:2, ali Ðere osvaja dva gema za 4:4. Ruski teniser je potom na svoj servis poveo 5:4, a onda je iskoristio prvu meč loptu i zasluženo je stigao do pobede.

Rubljov će u drugom kolu igrati protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje, koji je na startu takmičenja pobedio Španca Fernanda Verdaska 6:2, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.

Takmičenje na poslednjem grend slemu sezone večeras je završio i Dušan Lajović, koji je predao meč prvog kola Džensonu Bruksbiju pri vođstvu Amerikanca 6:2, 6:0, 3:0.

Lajović je dobro ušao u meč i poveo 2:1 u prvom setu. Međutim, Amerikanac je osvojio pet uzastopnih gemova za 6:2. Bruksbi je drugi set osvojio bez izgubljenog gema.

Američki teniser je poveo 3:0 u trećem setu, a onda je Lajović odlučio da preda meč zbog povrede. Ovaj duel je trajao samo 75 minuta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike