Nadal osetio opet problem sa trbušnjacima, pa poslao poruku navijačima: Odustajem od turnira, moram da razmišljam o zdravlju

05.08.2022

13:07

0

Autor: 24sedam

Španac ponovo u problemu sa mišićima

Nadal osetio opet problem sa trbušnjacima, pa poslao poruku navijačima: Odustajem od turnira, moram da razmišljam o zdravlju
profimedia-0705776944 - Copyright Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal doneo je odluku da se povuče iz žreba na mastersu u Montrealu, jer je juče tokom treninga ponovo osetio bol trbušnom zidu. Nadal je iz istog razloga napustio Vimbldon i to baš pred polufinalni meč protiv Nika Kirjosa, koji je kasnije poražen u finalu od Novaka Đokovića:

- Od odmora i mog povratka treninzima, sve ove nedelje prolazile su dobro. I ja sam pre četiri dana počeo da treniram, da bi juče osetio malu nelagodu koja mi se ponovila i danas - piše Nadal u svom objašnjenju za odustajanje sa turnira:

- Odlučili smo da ne putujemo u Montreal i da nastavimo sa treninzima bez forsiranja. iskreno se zahvaljujem direktoru turnira i celom njegovom timu na razumevanju i podršci koju su mi ukazivali pre, a ni danas nije bilo izuzetka.

 

 

- Nadam se da ću ponovo igrati u Montrealu, turniru koji volim i koji sam osvojio pet puta pred publikom koja me je dočekivala sa velikom ljubavlju. Nemam izbora osim da u ovom trenutku budem miran i razmišljam o zdravlju - zaključio je Nadal.

Nadal će ovim odustajanjem podsetiti sve koji su danima sumnjali u njegove neverovatne moći da se brzo oporavlja od teških povreda. Španac je posle Londona rekao da mu je pukao trbušni mišić, što u praksi znači mirovanje od najmanje mesec i po dana, a u njegovom slučaju nije trajalo ni dve nedelje.

Slične su se sumnje pojavljivale i kada je osvojio Rolan Garos, pa posle Pariza pričao o injekcijama protiv bolova koji se javljao zbog hronične povrede stopala. Mnogi su njegovu moć regeneracije dovodili u vezu sa korišćenjem nedozvoljenih sredstava, ali do danas nije dokazano prisustvo dopinga u njegovim uzorcima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike