Lendl o neprevdi prema Novaku: Vakcinacija ne sme da odluči ko je GOAT!

02.08.2022

09:00

0

Teniska legenda smatra da je politika umešala prste u sport

Lendl o neprevdi prema Novaku: Vakcinacija ne sme da odluči ko je GOAT!
lendl - Copyright Profimedia

Teniska legenda Ivan Lendl stao je na stranu Novaka Đokovića, napominjući da nije fer da se najbolji igrač svih vrmena odredi kroz prizmu vakcinacije. 

- Razočaran sam, nije pošteno da politika kroz prizmu vakcinacije odredi ko je najbolji teniser u istoriji. Nadam se da za 20 godina nećemo morati tako da gledamo Ako Novak Ðoković osvoji najviše grend slemova uprkos tome, mislim da ćemo imati odgovor. Ako Rafael Nadal na kraju završi sa jednim više, mislim da će morati da odgovara na pitanja o vakcinaciji i zbog čega Novak nije igrao - rekao je Lendl.

Bivši igrač smatra da po tom pitanju treba da bude čista situacija, a ne da se priča o razlozima zašto je neko najboji, a neko nije.

- Voleo bih da vidim nekoga sa dva, tri ili četiri grend slema osvojena više. Nebitno mi je ko će to biti, nemam favorita, samo zbog dobrobita odgovora na to pitanje, da sve bude jasno. A ne da se govori ''da je ovaj čovek mogao da igra, bilo bi drugačije, tvoj rekord nije dovoljno dobar''. To nije pošteno - zaključio je Lendl.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike